- Vi er dypt opprørte

Alexander (11) skulle snart feire sin tolvte bursdag, forteller mor og far.

SAVNET:  Alexander Bjorøy (11) reiste alene på Air France-flyet fra Rio til Paris. Flyet kom aldri fram. Nå ber foreldrene hans i Rio om ro, og uttrykker dyp sorg. 11-åringen skulle tilbake til kostskolen Clifton College i England. Foto: PRIVAT
SAVNET: Alexander Bjorøy (11) reiste alene på Air France-flyet fra Rio til Paris. Flyet kom aldri fram. Nå ber foreldrene hans i Rio om ro, og uttrykker dyp sorg. 11-åringen skulle tilbake til kostskolen Clifton College i England. Foto: PRIVATVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| LONDON (Dagbladet.no): 11-årige Alexander Bjorøy er blant de 228 savnede etter flystyrten i Atlanterhavet. Bjorøy har norsk statsborgerskap, men også britisk pass, siden mora Jane er britisk. Faren hans, Robin, er norsk, og jobber i oljeselskapet Schlumberger i Brasil.

Nå gir Robin og Jane Bjorøy en uttalelse om den tragiske situasjonen til Dagbladet og andre medier.

— Vi bekrefter, med dyp sorg, at vår sønn Alexander — som nærmet seg sin 12-årsdag — var blant passasjerene på Air France 447 fra Rio de Janeiro til Paris søndag 1. juni, sier de.

Ber om ro
Foreldrene flyttet sammen med dattera Charlotte fra Storbritannia til Brasil i januar, mens 11-årige Alexander ble igjen for å gå på kostskole i Bristol. Han feiret pinseferien sammen med familien i Rio, før han skulle returnere via Paris på mandag.

Men Air France-flyet kom aldri så langt.
 
— Naturligvis er vi dypt opprørte over tapet av vår sønn i slike tragiske omstendigheter. Våre tanker går også til familie og venner av alle de som var om bord på flyet, sier foreldrene, og ber avslutningsvis om at mediene gir dem og andre familiemedlemmer og venner, ro til å bearbeide sorgen.

Dypt savnet
Alexander blir omtalt svært positivt av medelever og lærere på skolen.
- Alle er ekstremt sjokkert over at Alexander aldri igjen kommer på skolen. Han var populær og veldig godt likt, sier foreldretillitsvalgt Alison Streatfield-James til Dagbladet.

Norsk-briten var en av 72 elever som bor på campus, og denne gruppa var spesielt knyttet til ham.

- Alexander vil bli dypt savnet av medelever og ansatte, sier rektor John Milne.

Ingen problemer
På en pressekonferanse i Paris i dag, fortalte en fransk havarietterforsker at flight 447 ikke viste noen tegn til problemer før takeoff, og at det var uklart om piloten var ved spakene da flyet stupte ned i Atlanterhavet, melder AP.

Sjefen for Frankrikes havarikommisjon, Paul-Louis Arslanian, sa han ikke var optimistisk med tanke på å finne flyets oransje boks, som kan gi svar på hva som skjedde da flight AF 447 styrtet i Atlanterhavet.

SORG: Cilfton College flagget i går på halv stang etter at eleven deres Alexander er savnet. Foto: Clifton College
SORG: Cilfton College flagget i går på halv stang etter at eleven deres Alexander er savnet. Foto: Clifton College Vis mer
SKULLE TILBAKE:  Alexander Bjorøy (11) hadde vært på ferie i Rio hos familien sin. Foto: South West News
SKULLE TILBAKE: Alexander Bjorøy (11) hadde vært på ferie i Rio hos familien sin. Foto: South West News Vis mer