- Vi er Elians riktige familie

NEW YORK (Dagbladet): - Jeg lengter etter å holde rundt Elian. Vi er hans riktige familie og vi elsker ham, sa faren til Elian, Juan Miguel Gonzalez, da han i går kom til USA for første gang.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I Miami fikk Elian se faren på fjernsyn. I går avviste innvandringsmyndighetene i USA (INS) alle krav fra Lazaro Gonzalez og hans familie. Tydelig opprørt sa familiens advokat, José Garcma Pedrosa, at INS ikke vil love at gutten ikke vil bli tatt fra dem om natta. Dette kan sette Miami i fyr, hvis ikke Lazaro selv går ut og ber demonstrantene utenfor huset hans ta det med ro.

INS har også avvist kravet om at psykologer skal undersøke Elian eller at gutten skal få tale sin sak i familieretten. Hvis ikke Miami-slektningene frivillig gir fra seg Elian, kan INS få en rettslig kjennelse på å hente gutten.

Dragkampen om Elian er blitt heftigere etter at Juan Miguel Gonzalez, kona hans, Nelsey Carmini, og deres seks måneder gamle sønn, Gianni, i går ankom Washington. De ble innlosjert i en villa som tilhører Cubas viktigste diplomat i USA, Fernando Ramirez, som selv har flyttet ut av huset. I dag skal Elians far møte justisminister Janet Reno og immigrasjonsmyndighetene som vil overlate foreldreretten til Elians kjødelige far.

I Miami holder slektningene som har tatt vare på Elian i fire måneder krampaktig fast ved at de har foreldreretten inntil alle rettslige anker er avslått. De er fornærmet over at Juan Miguel ikke takker dem for å ta vare på Elian, og sier han får komme til Miami hvis han vil møte sønnen.

Demonstrantene, som har lovet å lage en menneskemur rundt huset til Lazaro Gonzalez i Lille Havanna, gjør det ikke særlig fristende for Elians far å ta imot innbydelsen fra Lázaro om å løse saken innenfor husets fire vegger.