- Vi er enig om at bruk av kjemiske våpen er en krigsforbrytelse, og må få alvorlige konsekvenser

Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) har snakket med FNs generalsekretær i kveld.

ENIG MED FN: Statsminister Jens Stoltenberg sier at han er enig med FNs generalsekretær om at man må vente med en avgjørelse om Syrias situasjon til våpeninspektørene har sluttført sitt arbeid. 
Foto: Krister Sørbø / NTB scanpix
ENIG MED FN: Statsminister Jens Stoltenberg sier at han er enig med FNs generalsekretær om at man må vente med en avgjørelse om Syrias situasjon til våpeninspektørene har sluttført sitt arbeid. Foto: Krister Sørbø / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Statsminister Jens Stoltenberg bekrefter for Dagbladet at han i kveld har snakket med FNs generalsekretær Ban Ki-moon om den alvorlige situasjonen i Syria.

- Dette er en av de mest alvorlige konfliktene siden 2. verdenskrig. Hundretusenvis er drept, og millioner er på flukt, sier Stoltenberg.

- Få fakta på bordet Før samtalen har han fortalt NRK at det var viktig for ham å fortelle at Norge synes det er viktig at Sikkerhetsrådet finner en enighet om tiltak med tanke på situasjonen i Syria.

- Han budskap var nå at FN og inspektørene må få en sjanse. De må avslutte sitt arbeid, få fakta på bordet, slik at verdenssamfunnet og FN kan ha et bedre beslutningsgrunnlag, sier Stoltenberg.

- Jeg støttet ham og Norge støtter ham i dette. Vi er også enig om at bruk av kjemiske våpen er en krigsforbrytelse og et alvorlig brudd på folkeretten, og må få alvorlige konsekvenser, sier Stoltenberg.

- Jobber døgnet rundt Han forteller at generalsekretæren nå jobber døgnet rundt for å få FN til å ha en samlet holdning.

- Han sa også at han var takknemlig for det humanitære bidraget fra Norge, det fikser ikke problemet, men det lindrer smerten, forteller statsministeren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer