Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Vi er et lite miljø, og det gjør denne dagen ekstra trist

Norsk Luftambulanse er i sorg etter helikopterulykken.

ERFARNE: Det var et veldig erfarent crew, både legen, redningsmannen og piloten, sier administrerende direktør i Norsk Luftambulanse, Syver Leivestad (i midten). Til venstre flygesjef Erik Normann og til høyre generalsekretær Erik Kreyberg Normann i Stiftelsen Norsk Luftambulanse. Foto Torbjørn Berg
ERFARNE: Det var et veldig erfarent crew, både legen, redningsmannen og piloten, sier administrerende direktør i Norsk Luftambulanse, Syver Leivestad (i midten). Til venstre flygesjef Erik Normann og til høyre generalsekretær Erik Kreyberg Normann i Stiftelsen Norsk Luftambulanse. Foto Torbjørn Berg Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Norsk Luftambulanse har bekreftet at to av de tre ombord i et av selskapets helikoptre har omkommet i en ulykke på Sollihøgda i like før klokka 11 i formiddag.

- Våre tanker går først og fremst til familien og venner. De nære pårørende. Vi er et svært lite miljø, og det gjør denne dagen ekstra trist, sier kommunikasjonmedarbeider Marte Ramborg til Dagbladet.
 
Organisasjonen er sterkt preget av ulykken. De er bare så vidt over 100 ansatte i Norsk Luftambulanse AS. En liten familie.

- Alle kjenner alle, og vi prøver så godt vi kan å ta vare på hverandre, sier Ramborg til Dagbladet.

Bjørn (52) og Anders (38) Det var den 52 år gamle flygeren Bjørn Nergård og den 38 år gamle legen Anders Rostrup Nakstad som mistet livet i ulykken.
Helikopteret skulle lande i forbindelse med en en trafikkulykke på E16 hvor en lastebil hadde veltet.

- Det er en trist dag for luftambulansetjenesten, sier generalsekretær Erik Kreyberg Normann i Stiftelsen Norsk Luftambulanse under en pressekonferanse hos Norsk Luftambulanse som begynte litt før klokka 14 i dag.

Helikopteret tilhørte Lørenskog-basen, som med 1800 oppdrag i året er den travleste i landet. De som er tilknyttet basen er i dag fritatt fra å gå på jobb på grunn av ulykken.

Hardt skadd
Personen som overlevde styrten er nå hardt skadet.

- Vedkommende er på sykehus i Oslo. Tilstanden er alvorlig, men det har vært kommunikasjon mellom pasienten og helsepersonell, forteller administrerende direktør i Norsk Luftambulanse på pressekonferansen, Syver Leivestad.

Politiet, representanter for produsenten av helikopteret og fra Norsk Luftambulanse er på stedet nå.

Norsk Luftambulanse har iverksatt kriseplan, og en krisestab er i arbeid. Denne består av ledelsen i selskapet Norsk Luftambulanse as og Stiftelsen Norsk Luftambulanse, og ledere for personalavdelingen og de ulike avdelinger som står for den daglige driften.

Mannskapet som er rammet av ulykken betegnes som meget erfarent.

Erfarne og uthvilte
- Blant våre mest erfarne. Det var et veldig erfarent crew, både legen, redningsmannen og piloten, sier administrerende direktør i Norsk Luftambulanse, Syver Leivestad.

Han forteller at de tre i ulykkeshelikopteret var på sitt siste oppdrag i går klokka åtte, og gikk på sitt neste oppdrag klokka halv elleve i formiddag.

- Det var et uthvilt crew, sier Leivestad.

Han kunne ikke si noe om årsaken, men nevnte at det har vært snø på Sollihøgda. Leivestad kunne ikke svare på om det er riktig at helikopteret kolliderte med høyspentledninger, men slo fast at det ligger ødelagte høyspentledninger ved ulykkesstedet.

- Nære venner
Flygesjef Erik Normann sier til Dagbladet at han kjente godt de tre som var ombord i helikopteret, og har jobbet sammen med dem.

HELIKOPTERSTYRT: Et helikoper fra Norsk Luftambulanse styrtet på Sollihøgda i Buskerud i formiddag. Foto Nina Hansen
HELIKOPTERSTYRT: Et helikoper fra Norsk Luftambulanse styrtet på Sollihøgda i Buskerud i formiddag. Foto Nina Hansen Vis mer

- De var nære kolleger og venner. Vi er pårørende alle sammen, i en sånn hendelse, sier Normann. Han forteller at meldingen om ulykken kom fra media.

«Det er med stor sorg vi bekrefter at to av de som var ombord i legehelikopteret har omkommet», skriver Norsk Luftambulanse på sin hjemmeside nå i dag.