HAR KARTLAGT: Arne Hyttnes, administrerende direktør i Finansnæringens Fellesorganisasjon. Foto: Jon-Michael Josefsen / Scanpix
HAR KARTLAGT: Arne Hyttnes, administrerende direktør i Finansnæringens Fellesorganisasjon. Foto: Jon-Michael Josefsen / ScanpixVis mer

Vi er Europas eneste økonomioptimister

Eurolandene er ikke enig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||  Den økonomiske uroen i flere europeiske land bidrar til å senke folks forventninger, viser Forventningsbarometeret for juni.

- Norge befester stillingen som et «annerledesland» i forhold til eurolandene. Selv om vi er preget av uroen i Europa, er vi fortsatt forsiktige optimister med god tro på egen økonomi, sier Arne Hyttnes, administrerende direktør i Finansnæringens Fellesorganisasjon.

Nordmenns optimisme begrenser seg til vår egen økonomi. Men selv hos oss er tiltroen fallende sammenlignet med en tilsvarende måling for tre måneder siden.

- Det er åpenbart at all oppmerksomhet rundt problemene i land som Portugal, Italia, Irland, Hellas og Spania og de mulige konsekvensene dette kan få også for Norge, har gjort mange mer skeptiske til landets økonomi, sier Hyttnes.

Nordmenn føler også at de har ganske god kontroll over egen økonomi. Arbeidsledigheten er lav sammenlignet med andre land, og mange eksperter tror renten vil holde seg på et lavt nivå en stund til.

- Dette gjør at folk flest føler at de har kontroll over sitt eget budsjett i året som kommer, heter det i Forventningsbarometeret.

(NTB)