Raset i Gjerdrum:

- Vi er fortsatt i sjokk

Hilde og Jarle forlot boligen sin i Gjerdrum i all hast tidlig på morgenen den 30. desember. I dag fikk de komme hjem igjen for første gang etter raset.

HJEMME: Ekteparet Hilde Olsen (63) og Jarle Sæther (59) vil gradvis bo seg tilbake i leiligheten de forlot den natta da raset gikk i Gjerdrum. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
HJEMME: Ekteparet Hilde Olsen (63) og Jarle Sæther (59) vil gradvis bo seg tilbake i leiligheten de forlot den natta da raset gikk i Gjerdrum. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det er 34 dager siden ekteparet Hilde Olsen (63) og Jarle Sæther (59) sist var hjemme. De forlot boligen i Gjerdrum i all hast natt til 30. desember, da kvikkleireraset rammen den lille kommunen.

I dag fikk de for første gang komme hjem igjen.

- Det føles rart, sier Hilde.

- Jeg kjenner på både glede, sorg og lettelse, fortsetter hun.

I stua står fortsatt juletreet ferdig pynta. I vinduet henger det ei stjerne, og på spisebordet ligger finduken til nyttårsaften klar.

- Vi måtte holde rundt hverandre og gråte litt da vi kom inn, forteller Jarle, som sier at det ikke ser ut som det er noen skader i leiligheten. Den ser ut slik de forlot den.

Gradvis tilbake

Boligen deres ligger knappe 150 meter fra der kvikkleireraset gikk, og tankene rundt det å være tilbake er mange.

- Jeg føler at det er trygt å være her, og vi stoler på fagfolkene som sier at det er det, men jeg veit ikke om jeg ville sovet her alene i natt, sier Hilde.

- Derfor begynner vi med å være her litt på dagtid. Vi får gradvis bo oss inn igjen, fortsetter hun.

Den siste måneden har vært surrealistisk, sier paret. Og trist. De er i nær familie med noen av dem som ikke overlevde raset.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer