Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Vi er glade for at alt gikk bra

Friluftskonfirmantene havnet i vannet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ØRJE(Dagbladet.no): Det var en gruppe med 18 leirdeltakerne som slapp unna med kaldt vann og skrekken lørdag. 18 av 14-åringene la ut på kanotur og flere av dem havnet i vannet.

- Alt har gått bra, og alle er i god behold, men det har vært full utrykning her, sier kateket i Glemmen prestegjeld i Fredrikstad Elisabeth Bjor Aasbø til Dagbladet.no.

Lærer utendørs

Hun er leder for konfirmantene som kalles «friluftskonfirmanter». De tilbringer hele sin konfirmasjonsundervisning ute i skog og mark.

En prest, en kateket og en ungdomsleder er til stede sammen med ungdommene på Sjøglimt.

- Vi er lykkelige og glade for at alt har gått bra, sier lederen.

Dramatisk

Bjor Aasbø forteller at det var svært dramatisk da de 18 ungdommene på kanotur veltet.

- Midt under turen fikk vi en plutselig vindøkning, som medførte at en av kanoene veltet. Da andre kanoer kom til for å hjelpe fikk de sidevind, og veltet de også. Dermed havnet til sammen 7 konfirmanter i sjøen.

Flesteparten av de 18 ungdommene padlet til land, og fikk varslet om uhellet. Alle konfirmantene hadde redningsvester på seg, og ingen kom til skade.

I ettermiddag er alle ungdommene samlet inne på leirskolen igjen.

- Leiren fortsetter som normalt, alle har det bra og har fått gitt beskjed til sine foresatte.

Handlet riktig

- Det er alltid en risiko for at noe skal skje, men vi forsøker å ta alle forhåndsregler, og har fått tilbakemelding fra politiet på at vi har håndert situasjonen riktig.

Og slik oppsummerer politiet hendelsen:

- Konfirmantene padlet på Rødenessjøen da været endret seg og de fikk mye vind. På tilbaketuren veltet 3 kanoer og sju personer gikk i vannet. Alle som var ombord i båtene hadde redningsvest. Det var veldig kaldt i vannet, men de klarte å ta seg i land, og fikk da hjelp av folk på land og hverandre. Leirledelsen har vært veldig dyktige og har taklet dette fint, sier politbetjent Jahn Eirik Johansen til Dagbladet.no.

Politiet hadde et ambulansehelikopter og et politihelikopter ute. Et dykkerteam var på vei, men de ble snudd da det viste seg at alle var berget i land.

GLAD:</B> Konfirmasjonsleder Elisabeth Bjor Aasbø.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media