- Vi er helt sikre på at det finnes personer eller miljøer som vet noe mer

Politiet jakter fortsatt en ukjent gjerningsmann etter at en mann (32) ble funnet drept i en bil på Montebello.

BER OM TIPS: På denne snuplassen på Montebello i Oslo ble den polske mannen (32) funnet drept i en bil forrige uke. Politiet er sikre på at det finnes noen som vet noe mer om saken. Foto: Thomas Haugersveen / Dagbladet
BER OM TIPS: På denne snuplassen på Montebello i Oslo ble den polske mannen (32) funnet drept i en bil forrige uke. Politiet er sikre på at det finnes noen som vet noe mer om saken. Foto: Thomas Haugersveen / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet har de siste dagene drevet omfattende informasjonsinnhenting etter at en mann (32) ble funnet drept i bagasjerommet på en sølvgrå Volkswagen Passat som sto parkert på Montebello vest i Oslo.

- Vi er nå inne i en analysefase hvor vi bearbeider den informasjonen og prøver å trekke ut ekstrakter som kan føre oss videre i etterforskningen, sier politiinspektør Hanne Kristin Rhode til Dagbladet.

Hun forteller at de foreløpig har fått inn rundt 13 tips i saken, men at de fortsatt ønsker at publikum tar kontakt hvis de sitter på informasjon om enten den drepte eller bilen han ble funnet i.

- Vi er helt sikre på at det finnes personer eller miljøer som vet mer om dette. Selv om drapet ikke nødvendigvis har noe med det polske mijøet i Norge å gjøre, ber vi folk fra miljøet som kan vite noe om å ta kontakt, sier Rhode.

Foreløpig jakter politiet en ukjent gjerningsmann og vet ikke noe om hva som kan ha vært motivet for drapet.

Passerte bomstasjon Den aller siste sikre observasjonen politiet har av den drepte 32-åringen er mandag kveld forrige uke hjemme hos samboeren i Aurskog-Høland på Romerike.

- Den siste sikre observasjonen av bilen han ble funnet i, i bevegelse, er ved en bompassering inn til Oslo ved Djupedalen klokka 01.59 natt til tirsdag. Det ble ikke tatt bilde av bilen, noe som sannsynligvis betyr at bilen hadde bombrikke. Vi vet derfor ikke om det var den drepte som faktisk kjørte bilen på dette tidspunktet, sier Rhode.

FUNNET I BAGASJEROMMET: Den drepte (32) ble funnet i en sølvfarget Volkswagen Golf på Montebello.
Foto: Politiet / NTB scanpix
FUNNET I BAGASJEROMMET: Den drepte (32) ble funnet i en sølvfarget Volkswagen Golf på Montebello. Foto: Politiet / NTB scanpix Vis mer

Hun forteller at den dreptes samboer har vært avhørt og gitt den informasjonen hun hadde, men vil ikke gå inn på hennes forklaring. Den drepte var polsk statsborger og arbeidet som snekker. Politiet jobber nå med å finne ut om han har arbeidet i området han ble funnet drept tidligere. Det er usikkert om han ble drept samme sted som han ble funnet.

Funnet i egen bil Politiet har også samlet inn bilder fra overvåkningskameraer i området, og håper det kan gi ytterligere spor i saken.

Offeret, som er småbarnsfar, bodde på Aurskog-Høland sammen med sin samboer. Han ble torsdag funnet drept i sin egen bil på Montebello vest i Oslo. Han er ikke en kjenning av politiet i Norge, men har noen mindre overtredelser i hjemlandet for noen år tilbake.

- Men dette er ikke alvorlige forbrytelser, sier Rohde.

Politiet har beslaglagt en bil som sto på offerets eiendom i Aurskog, men anser ikke den som et hett spor, og opplyser at de fortsatt fokuserer på bilen den drepte ble funnet i.

VET AT NOEN VET: - Vi er helt sikre på at det finnes personer eller miljøer som vet noe mer, sier politiinspektør Hanne Kristin Rhode. Foto : Thomas Haugersveen / Dagbladet
VET AT NOEN VET: - Vi er helt sikre på at det finnes personer eller miljøer som vet noe mer, sier politiinspektør Hanne Kristin Rhode. Foto : Thomas Haugersveen / Dagbladet Vis mer