Elev døde av hjernehinnebetennelse

- Vi er i dyp sorg

Ordfører i Oppegård kommune, Thomas Sjøvold, forteller at hele kommunen er i sorg etter at en barneskoleelev torsdag døde av smittsom hjernehinnebetennelse.

I SORG: Ordfører i Oppegård, Thomas Sjøvold, forteller at kommunen er i sorg etter at en 9 år gammel elev døde av hjernehinnebetennelse. Reporter: Karin Madshus. Video: Mariann Habbestad / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Fredag ettermiddag ble det kjent at en 9 år gammel barneskoleelev ved Vassbonn skole i Oppegård hadde dødd av smittsom hjernehinnebetennelse.

Ordfører i Oppegård kommune, Thomas Sjøvold, forteller til Dagbladet at kommunen er svært berørt av det som har skjedd.

- Det er utrolig trist. Trist for alle som er berørt, og spesielt for familien og nære pårørende, sier Sjøvold til Dagbladet.

- Dyp sorg

Han forteller at kommunen tilbyr de etterlatte den støtte de måtte trenge.

Han forteller at den aktuelle skolen vil bli holdt åpen på søndag for fjerdetrinn. I tillegg til at det vil bli holdt et opplegg på skolen på mandag.

- Hvordan er beboerne berørt?

SKOLEN: Eleven gikk på Vassbonn skole i Oppegård. Foto: Karin Madshus / Dagbladet
SKOLEN: Eleven gikk på Vassbonn skole i Oppegård. Foto: Karin Madshus / Dagbladet Vis mer

- Det er en dypt tragisk hendelse som først og fremst berører familien og pårørende. Samtidig er det mange i Oppegård som føler på dyp sorg og dyp medfølelse for familien, sier Sjøvold.

Ordføreren forteller også at kommunen har iverksatt beredskapsplaner rundt sykdommen.

- Vi har gode planer som er iverksatt. De som skal ivaretas er ivaretatt.

Alvorlig sykdom

Det var onsdag kveld det ble kjent at en barneskoleelev fra Oppegård var innlagt på sykehus med smittsom hjernehinnebetennelse.

Eleven ble så innlagt på sykehus.

Kommunen opplyste i en pressemelding tidligere fredag at de andre elevene i klassen, og personer som har vært i kontakt med eleven, har fått antibiotika og at de vil bli vaksinert i løpet av de nærmeste dagene.

Det skal gjelde rundt 35 personer.

Hjernehinnebetennelse er en alvorlig sykdom som skyldes infeksjon med meningokokkbakterien. Det opplyser Folkehelseinstituttet på sine hjemmesider.

Symptomer kan være høy feber, nedsatt allmenntilstand, hodepine, nakkestivhet, muskel- og leddsmerter,

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer