Pårørende med uttalelser:

- Vi er i dyp sorg

Fem personer omkom etter den tragiske hyttebrannen ved Risøyhamn i Andøy kommune forrige helg. Nå uttaler foreldrene til to av barna seg for første gang. De åpner opp om en vanskelig tid.

OMKOM: Det var Luise Marie Bang (40) (ikke avbildet), Hedda Madell Bang Winther (10) (f.v.), Gustav Rane Krogh Hovde (12), Henning Christian Bang Johansen (15) og Mogens Pareli Krogh Hovde (15) som ble funnet døde etter brannen. Foto: Privat / Politiet.
OMKOM: Det var Luise Marie Bang (40) (ikke avbildet), Hedda Madell Bang Winther (10) (f.v.), Gustav Rane Krogh Hovde (12), Henning Christian Bang Johansen (15) og Mogens Pareli Krogh Hovde (15) som ble funnet døde etter brannen. Foto: Privat / Politiet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I helga ble lokalsamfunnet i nord rammet av en tragedie. Fem personer omkom i en hyttebrann i Risøyhamn i Andøy kommune. Fire var barn under 16 år.

Foreldrene til to av barna som døde etter den tragiske hyttebrannen kommer nå med en uttalelse.

- I dyp sorg

- Vi er veldig takknemlige for støtten som vi har fått og får fra familien, venner og lokalsamfunnet. Vi ønsker også å rette en takk til hjelpeapparatet, skriver foreldrene til barna Mogens og Gustav i en uttalelse til NRK.

- Vi står i lag i sorgen og vi står i lag i tiden framover. Vi skal hjelpe hverandre med å komme oss videre. Vi er i dyp sorg og fortvilelse, fortsetter de.

De understreker at de ikke kommer til å uttale seg ytterligere i pressen.

- Støtten har vært helt fantastisk

Også talsperson for de pårørende til Henning, Thomas Brede Johansen, uttaler til NRK:

- Støtten fra folk har vært helt fantastisk, langt utover det vi hadde forestilt oss. Da de kom hjem, hadde noen strødd i oppkjørselen. Det hang bakverk på døra. Blomsterhavet var ubeskrivelig flott.

De omkomne var alle hjemmehørende i Vågan kommune i Lofoten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer