Coronaviruset

- Vi er i ferd med å kollapse

Brasil melder om det verste døgnet hittil i coronapandemien. Ordføreren i storbyen São Paulo frykter nå at byens helsesystem vil kollapse.

FRYKTER SYKEHUSKOLLAPS: Ordføreren i São Paulo frykter helsesystemet i byen kollapser dersom smittetalklene fortsetter som nå. Her fra 14. april på sykehuset i Manaus i Brasil. Foto: AP/Edmar Barros/ NTB scanpix
FRYKTER SYKEHUSKOLLAPS: Ordføreren i São Paulo frykter helsesystemet i byen kollapser dersom smittetalklene fortsetter som nå. Her fra 14. april på sykehuset i Manaus i Brasil. Foto: AP/Edmar Barros/ NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Brasil er blant landene som er hardest rammet av coronapandemien. Så langt ligger landet på tredjeplass på verdensbasis, med totalt 271 000 registrerte smittetilfeller og nesten 18 000 dødsfall. Kun USA og Russland har høyere tall.

Helsedepartementet i Brasil melder om 1179 nye coronarelaterte dødsfall det siste døgnet. Det er det høyest antall døde landet har registrert på 24 timer siden viruset ankom landet.

- Nær kollaps

I landets største by, São Paulo, stiger stadig behovet for sykehussenger og behandling av coronapasienter. Byen er hardt rammet, og hittil har 3000 innbyggere mistet livet som følge av viruset. I dag utnytter sykehusene 90 prosent av kapasiteten, og dersom virusspredningen ikke begrenses vil sykehusene være fulle i løpet av de neste to ukene, melder BBC.

- Vi er i ferd med å kollapse, opplyser ordfører Bruno Covas til kanalen.

Helseeksperter i Brasil advarer om at det reelle smittetallet er langt høyere enn de registrerte, grunnet mangel på testing.

- Brasil tester bare dem som ender på sykehus, uttalte Domingo Alved ved universitetet i São Paulo i forrige uke.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer