I KONTAKT MED TALIBAN: Forsvarsminister i USA, Robert Gates, bekrefter at USA er i kontakt med Taliban. Foto: AP Photo/Win McNamee/Scanpix
I KONTAKT MED TALIBAN: Forsvarsminister i USA, Robert Gates, bekrefter at USA er i kontakt med Taliban. Foto: AP Photo/Win McNamee/ScanpixVis mer

- Vi er i kontakt med Taliban

USAs forsvarsminister Robert Gates bekrefter for første gang de forsøker å få til forhandlinger med Taliban.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forsvarsminister Robert Gates bekrefter for første gang at USA er i kontakt med Taliban med tanke på å få i gang forhandlinger.

USA har i likhet med flere andre land gjort forsøk på å få i gang samtaler med Taliban i Afghanistan, sa Gates til CNN søndag.

- Men jeg vil si at denne kontakten er på et forberedende stadium, fortsatte den amerikanske forsvarsministeren.

Han understreker at det er viktig å finne ut hvem som virkelig representerer Taliban før det innledes forhandlinger med folk som hevder de snakker på vegne av Taliban-leder Mullah Omar.

Gates uttalelser kommer dagen etter at Afghanistans president Hamid Karzai sa at USA og andre land forhandler med Taliban om en mulig løsning på den ti år lange konflikten i Afghanistan.

Det har tidligere vært kjent at de stridende partene har gjennomført forberedende samtaler, men det er første gang USA nå bekrefter at de har tatt del i dette arbeidet.

Taliban har så langt avvist alle opplysninger om at det pågår forhandlinger.

- Vi har sagt dette før, og gjentatt det mange ganger. Vi er ikke i forhandlinger med USA, og vi benekter alle slike opplysninger, sier Taliban-talsmann Zabiullah Mujahid til nyhetsbyrået AFP etter Karzais uttalelse lørdag.

(NTB)