- Vi er i krig med Satan

En amerikansk general sier at terrorkrigen er et korstog. Dermed støtter han Osama bin Laden. Men generalens jobb er å fange nettopp bin Laden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

General William G. Boykin, som leder jakta på både Osama bin Laden og Saddam Hussein, har gjentatte ganger sagt offentlig at krigen mot internasjonal terror er en krig mellom religioner. Han ser seg selv som Guds general og mener at president George W. Bush også er innsatt av Gud.

I taler i amerikanske kirker, ikledd sin uniform, har den dypt kristne generalen hevdet at USAs virkelige fiende ikke er Osama bin Laden, men Satan.

- Korstog

I to lydopptak, offentliggjort sist helg i fjernsynskanalen Al-Jazeera, hevder en stemme akkurat det samme, at USA nå gjennomfører et kristent korstog mot den islamske verden. USA tror at det er Osama bin Laden som snakker. Han og den amerikanske generalen lyder som et ekko av hverandre.

General William G. Boykin er utnevnt som viseforsvarsminister. Han er dermed medlem av USAs regjering og snakker på vegne av den. Uttalelsene hans har vakt voldsom oppsikt i USA. Nå har president George W. Bush rykket ut og sagt offentlig at han er uenig med general Boykin.

Sinte muslimer

President George W. Bush har gjentatte ganger hevdet at islam er en fredelig religion. Han har også invitert muslimske ledere til Det hvite hus. Nå truer generalens uttalelser med å skape ny spenning mellom USAs regjering og muslimene, både i og utenfor USA. Muslimske organisasjoner i USA har allerede krevd at generalen må sparkes ut av regjeringen umiddelbart.

På båndene trues det med nye angrep mot amerikanerne, både i USA og i Irak. Samtidig trues amerikanske allierte med hellig krig, og da særlig land som Storbritannia, Australia, Polen, Japan og Italia.

General Boykin har i de siste dagene skiftet fra korstog til tilbaketog og hevder at han aldri har ment å fornærme muslimer.

<B>WILLIAM G. BOYKIN: </B> - USA har satt i gang et korstog mot islam.