- Vi er i rute

DRØBAK (Dagbladet): - Vi er i rute. Arbeiderpartiet står støtt, og vi er trygge på det vi gjør, sier partileder Thorbjørn Jagland etter målinger som viser et velgerras.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Målinger de siste dagene gir Ap en oppslutning på mellom 27 og 28 prosent. De neste dagene må Jagland bruke all overbevisningskraft på å kapre de usikre og unngå katastrofevalg.

- På noen målinger går vi voldsomt fram, på andre voldsomt tilbake. Situasjonen er helt åpen slik den er foran alle valg, sier Jagland.

I går kveld deltok han på et slags talkshow i Drøbak med Ap's Akershus-leder Kjell Engebretsen som utspørrer.

- Velgerne er vant til at Ap har makt eller medinnflytelse. Nå er de usikre på om vi har en hand på rattet eller ikke. Ap er ikke på sidelinjen, det ser vi av sakene i Stortinget. Men dette inntrykket er likevel skapt, sier Engebretsen.

De stygge tallene vel en uke før valget vekker bekymring. Det er ikke bare at Ap taper velgere til andre partier. Ap-velgere blir også tvilere og hopper opp på gjerdet.

Underlagsmateriale tyder på at en million velgere bestemmer seg den siste uka. De fleste av tvilerne faller ned på et valg den siste helga.

Nå må Jagland legge all sin kraft inn på å nå dem som tviler på ham og hans parti. Det er denne uka det må skje. Budskapet skal hamres inn. Mandag vil Thorbjørn Jagland og Jens Stoltenberg starte innspurten på et arrangement i Oslo.

STÅR STØTT: </B>-Ap er i rute, forsikret Torbjørn Jagland, som i går var på pub i Drøbak.