Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Vi er i sjokk og i sorg over å ha mista en liten fotballspiller

Idrettslaget sørger over tapet av sjuåringen som døde i håndballmål-ulykka.

MEDFØLELSE: Idrettsleder i Nannestad, Kjell-Erik Dahl forteller at klubben er dypt preget av ulykka der en sjuåring mistet livet. - For oss handler det nå om å vise medfølelse og omsorg til guttens familie, sier han. Foto: John Terje Pedersen / Dagbladet
MEDFØLELSE: Idrettsleder i Nannestad, Kjell-Erik Dahl forteller at klubben er dypt preget av ulykka der en sjuåring mistet livet. - For oss handler det nå om å vise medfølelse og omsorg til guttens familie, sier han. Foto: John Terje Pedersen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NANNESTAD (Dagbladet): Nannestad idrettsklubb er i dyp sorg etter at de i torsdag fikk beskjeden de frykta. Den sju år gamle gutten som onsdag fikk et håndballmål over seg under trening, døde av skadene.

- Dagen i dag har vært helt forferdelig, for vi gikk jo rundt og trodde og håpte at han ville greie seg, sier idrettsleder Kjell-Erik Dahl i Nannestad idrettsklubb til Dagbladet.

- Mistet en fotballspiller Da Dagbladet møtte idrettslederen utenfor hallen i torsdag kveld, løp det fortsatt unge spillere rundt på fotballbanen. Dahl sier de måtte arrangere et ekstra klubbmøte, for å få snakket ut.

- Vi er i sjokk og i sorg over å ha mista en liten fotballspiller. Vi er langt nede som klubb. Men for oss handler det nå om å vise medfølelse og omsorg til guttens familie, sier Nannestad til Dagbladet.

Sjuåringens død er en tragedie som har rammet hele kommunen. Lensmannen sier mange føler en håpløshet.

- Dette har hatt en sterk inngripen i lokalsamfunnet, for det var jo en ung gutt som gikk på skole her, bodde her og trente her. Også skjedde det jo på et sted hvor der var mye mennesker, sier Bjørn Hoff ved Nannestad og Gjerdum lensmannskontor til Dagbladet.

De jobber nå med å undersøke hvordan sjuåringen fikk målet over seg.

- Alle kjenner alle Rektoren på 7-åringens barneskole måtte i går samle alle skolens elever og fortelle at de hadde mistet en medelev.

- Da vi kom på skolen var den lille gutten i live ennå, og elevene på hans trinn, samt alle elevene som befant seg i hallen da ulykka skjedde fikk ekstra oppmerksomhet og oppfølging, sier rektor Helge Enger til Dagbladet.

Skolen sørget også for at ingen elver i går kom hjem til tomt hus. Guttens familie blir ivaretatt av Nannestad kommunes kriseteam.

SØRGER: Mange i Nannestad kommune er berørt av ulykka, sier rektor ved skolen sjuåringen var elev. 
Foto: John Terje Pedersen / Dagbladet
SØRGER: Mange i Nannestad kommune er berørt av ulykka, sier rektor ved skolen sjuåringen var elev. Foto: John Terje Pedersen / Dagbladet Vis mer

- Det er ufattelig trist. Vi er 350 elever og 50 ansatte og vi kjenner hverandre hele gjengen. Det er tungt og sørgelig. Det har vært en dag med mange gode samtaler og mye tårer, sier rektoren til Dagbladet.

- Opprettholder aktiviteten Imens sparkes fotballene fortsatt rundt inne i Nannestadhallen. Allerede dagen etter tragediene, var barna på plass. Det var en jevn strøm av foreldre og elever som kom og gikk i hallen torsdag kveld.

Noen tente lys på utsida og ga hverandre lange klemmer.

- Treningene blir annerledes framover. Men det er viktig for oss å opprettholde aktiviteten. Vi kan være et sted der folk kan møtes. Folk kommer hit for idrettsglede, og jeg håper det kan dra oss gjennom sorgen, sier idrettsleder Dahl til Dagbladet.

DØDE AV SKADENE: Den syv år gamle gutten døde i torsdag av skadene han pådro seg da han fikk et håndballmål over seg under trening i Nannestadhallen. Foto: John Terje Pedersen / Dagbladet
DØDE AV SKADENE: Den syv år gamle gutten døde i torsdag av skadene han pådro seg da han fikk et håndballmål over seg under trening i Nannestadhallen. Foto: John Terje Pedersen / Dagbladet Vis mer