Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Vi er ikke barnehandlere, vi er foreldrene deres

Grensevakter i Ukraina fant tvillingene Vicky og Kim (2 mnd.) neddopet i en kiste under en madrass i campingvogna til det franske paret.

BLE FORSØKT SMUGLET: Tvillingssøstrene Vicky og Kim (2 mnd.) ble funnet i en kistelignende boks under en madrass på en sofa i en campingbil på vei ut av Ukraina. De angivelige foreldrene sleit med å skaffe barna pass og ville ta dem med til Frankrike for å gjøre dem franske statsborgere. Barna skal ha fått sovepiller. Nå er de i god behold på et sykehus i Ukraina. Foto: AFP/ Border Guard Press Service/SCANPIX
BLE FORSØKT SMUGLET: Tvillingssøstrene Vicky og Kim (2 mnd.) ble funnet i en kistelignende boks under en madrass på en sofa i en campingbil på vei ut av Ukraina. De angivelige foreldrene sleit med å skaffe barna pass og ville ta dem med til Frankrike for å gjøre dem franske statsborgere. Barna skal ha fått sovepiller. Nå er de i god behold på et sykehus i Ukraina. Foto: AFP/ Border Guard Press Service/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En fransk mann (38) og hans far ble mandag denne uka arrestert for å ha forsøkt å smugle to tvillingjenter fra Ukraina til Ungarn.

De to måneder gamle barna ble født av en surrogatmor i Kiev i Ukraina. Da mennene skulle ta seg over grensa fra Ukraina til Ungarn denne uka, reagerte grensevaktene på at den angivelige barnefaren (38) og hans far virket nervøse og stadig vendte blikket rundt på interiøret i deres campingbil.

Da vaktene gikk bilen mer etter i sømmene fant de to spedbarn gjemt i en kiste under en sofamadrass inne i campingbilen.

Sovepiller Ifølge nyhetsbyrået AFP hadde barna fått sovepiller. Smuglingsforsøket var for å skaffe de franske pass i et forsøk på å gjøre de til franske statsborgere.

- Vi er ikke barnehandlere, vi er deres foreldre, sier en fransk kvinne, som hevder hun er barnas mor, ifølge nyhetsbyrået AP.

Hun var ikke i kjøretøyet, men oppholdt seg på et hotell like i nærheten da mennene ble stoppet.

- Vi forsøkte å krysse grensa av fortvilelse og kjærlighet for våre små jenter. Vi visste ikke hva som ville skje, sier hun videre.

Grunnen til deres desperasjon skal, ifølge dem selv, ha vært at franske myndigheter nekta barna pass fordi de ikke anerkjenner surrogatordningen.

Barna har det bra Ifølge talsmannen for den ukrainske grensevakta, Eduard Steblyuk, risikerer de to mennene en fengselsstraff på mellom tre til syv år.

REAGERTE: Ukarinske grensevakter reagerte på at bilføreren, som hevder han er barnas far, var nervøs og stadig kikket mot campingbilens interiør da de ble stoppet på grensa. Foto: AP/Border Guard Press Service/SCANPIX
REAGERTE: Ukarinske grensevakter reagerte på at bilføreren, som hevder han er barnas far, var nervøs og stadig kikket mot campingbilens interiør da de ble stoppet på grensa. Foto: AP/Border Guard Press Service/SCANPIX Vis mer

Barna, Vicky og Kim, ble fraktet til et sykehus i nærheten. Onsdag fikk paret se barna en kort stund.

- De har det bra, det er et veldig godt sykehus. Vi håper å få de tilbake, sier kvinnen.

Sykehuset mener også at barna ble tatt godt vare på.

- De er rene, neglene er trimmet, sier assisterende sjefsoverlege Mahdalyna Vizaver ved Berehivska distriktssykehus.

- Jeg ønsker å skrive et brev til alle landa i verden og spørre dem om de kan gi jentene et pass, slik at jeg kan ta dem med meg, sier den franske kvinnen.

GODT GJEMT: Barna lå godt gjemt. Nå kjemper de angivelige foreldrene for å unnslippe fengsel og ønsker barna tilbake. Foto: AFP/Border Guard Press Service /SCANPIX
GODT GJEMT: Barna lå godt gjemt. Nå kjemper de angivelige foreldrene for å unnslippe fengsel og ønsker barna tilbake. Foto: AFP/Border Guard Press Service /SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media