<strong>SEILEGLAD FAMILIE:</strong> Familien på fem fra Kalundborg er kjent for å være entusiastiske og dyktige sjøfolk. Her fra et innslag i DR-programmet «TV avisen» sommeren 2009. Foto: DR
SEILEGLAD FAMILIE: Familien på fem fra Kalundborg er kjent for å være entusiastiske og dyktige sjøfolk. Her fra et innslag i DR-programmet «TV avisen» sommeren 2009. Foto: DR Vis mer

«Vi er IKKE bordet av pirater»

Skrev den danske 17-åringen i bloggen sist onsdag. Dagen etter var familiens seilbåt kapret.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): «Det har ikke skjedd et fnugg ut over det normale, unntatt at vi har hatt halvveisfest. (...) vi er IKKE bordet av pirater.»

Det skriver den 17-årige sønnen om bord på den danske seilbåten som nå er kapret, i båtens blogg sist onsdag - et døgn før danske myndigheter antar at de ble bordet av pirater 1200 kilometer til sjøs utenfor Afrikas horn.

Følte seg trygge følge BT.dk har den danske familien på fem - mor, far og tre barn i alderen 13-17 år fra den vestsjællandske byen Kalundborg - samt to innleide danske sjøfolk vært på jordomseiling siden august 2009. Da de ble kapret, var de på vei nordvestover etter at de la ut fra Maldivene for snart to uker siden.

Danske myndigheter opplyser at båten nå er på vei mot Somalia. Hvordan det går med de sju danskene om bord, er uvisst.

I bloggen gir sjøfarerne klart uttrykk for at de vet farvannet de er i ferd med å begi seg inn i, er belastet og farefullt. Likevel føler de seg trygge.

«Hørt at en amerikansk seilbåt er kapret 240 km utenfor Oman i går. Vi snakker selvsagt en del om det, men det er over tusen kilometer unna, og Arabiahavet, som vi seiler i, er på størrelse med Europa,» skriver de.|

Tirsdag 22. februar ble alle de fire om bord i den amerikanske båten funnet skutt og drept.

«Piratplan» Lørdag 19. februar skriver mannskapet at de har lagt en «piratplan». Planen beskriver hva hver og en om bord skal gjøre dersom de mot formodning skulle bli forsøkt bordet, i tillegg til at de skal sende posisjonen til den internasjonale marinestyrken i området (UMKTO).

«Nå vil vi bare nyte turen,» skriver de, og viser til at på tross av høy piratvirksomhet i området har denne aldri rammet seilbåter som har fulgt den anbefalte ruta.

Ifølge Politiken.dk er et dansk krigsskip nå satt inn i letingen etter båten. Imens er bekymrede danske myndigheter tilbakeholdne med opplysninger rundt kapringen.

Ifølge BT er familien kjent i lokalmiljøet i Kalundborg som entusiastiske og dyktige sjøfolk. Den 51-årige faren i familien sa opp jobben i kommunen for å vie tida til sitt livs drømmereise - som nå altså er endt i det uvisse.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer