- Vi er ikke deres fiende

Men Israel nekter å løfte blokaden av Gaza inntil Gilad Shalit blir satt fri.

MANGE FORBEHOLD: Israelske styrker blir værende i Gaza, og statsminsiter Ehud Olmert lover å slå tilbake om Hamas fortsetter med rakettskyting.
MANGE FORBEHOLD: Israelske styrker blir værende i Gaza, og statsminsiter Ehud Olmert lover å slå tilbake om Hamas fortsetter med rakettskyting. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Etter en 22 dager lang offensiv i Gaza som har tatt livet av rundt 1200 mennesker og som etterlater seg flere tusen skadde mennesker, utallige raserte bygninger og en herjet infrastruktur, mener Israel nå at de militære målene er oppnådd.

- Hamas har fått kraftig medfart, lederne deres gjemmer seg og de fleste av deres folk er døde, sa Ehud Olmert.

Etter et møte i det israelske sikkerhetskabinettet i går kveld, erklærte den israelske statsministeren våpenhvile, som trådte i kraft klokka 01 i natt norsk tid.

For første gang på tre uker kunne Gazas befolkning sove uten å våkne til lyden av bomber og geværskudd. Ifølge Reuters var ubemannede israelske spionfly det eneste som kunne høres denne natten.

«Ingen normalisering av grense-overgangene»FNs generalsekretær Ban Ki-moon sa lørdag at den ventede våpenhvileerklæringen også måtte inneholde en plan for tilbaketrekking av de israelske styrkene. Det kravet ville ikke Israel innfri, og «inntil videre» blir stridsvognene og soldatene værende i Gaza. Olmert gjør det klart at det ikke er inngått noen avtale med Hamas og at Israel forbeholder seg retten til å svare på nye rakettangrep.Ban understreket også at en varig våpenhvile er avhengig av at grenseovergangene åpnes.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer