- Vi er ikke enig i at hun ble skadd av behandlingen

Nakkeopererte Liv Lyng (50) ble dopet ned og holdt fast av to sykepleiere. Hun knuste staten i tingretten. Nå er ankesaken i gang.

KJEMPER I RETTEN: Liv Oddhild Lyng (50) mener behandlingen hun fikk på sykehuset ødela helsa. Nå kjemper hun mot staten i retten. Foto: Privat/Stig Høynes
KJEMPER I RETTEN: Liv Oddhild Lyng (50) mener behandlingen hun fikk på sykehuset ødela helsa. Nå kjemper hun mot staten i retten. Foto: Privat/Stig Høynes Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I juni 2011 slo Oslo tingrett fast at det gikk galt da nakkeopererte Liv Oddhild Lyng (50) ble dopet ned og holdt fast av to sykepleiere. Men staten nektet å godta den knusende dommen. I dag startet ankesaken i Borgarting lagmannsrett.

- Vi er ikke enige i at det foreligger årsakssammenheng mellom forsøket på gastroskopiundersøkelse og anført skade, og vi er ikke enig i at det foreligger svikt i helsehjelp ved behandlingen, sier Pasientskadenemndas advokat, Christina Julsrud Thorstensen, i sitt innledningsforedrag.

6. november 2006 våknet Liv Lyng fra bedøvelsen etter den mislykkede gastroskopiundersøkelsen på Nordfjord sjukehus med sterke smerter, 100 prosent arbeidsufør.

Uenighet - Vi vil anføre at det forelå indikasjon for å gjennomføre gastroskopiundersøkelsen, håndteringen av den var i tråd med gjeldende retningslinjer og da det ikke lyktes, ble behandlingen avsluttet, sier advokat Thorstensen i Borgarting lagmannsrett.

Liv Lyngs advokat, Synne Catrin Øren, konkluderer følgende i sitt innledningsforedrag.

- Vi vil anføre at det foreligger svikt i helsehjelpen og at det utvilsomt foreligger skade. Det vil rettsforhandlingene vise. Og vi anfører at det foreligger årsakssammenheng mellom skaden og svikten i helsehjelp, sier Øren i retten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer