Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Vi er ikke et mannsgrisparti

Frp har fått 150 nye medlemmer etter sexskandalen rundt Terje Søviknes og voldtektsanklagene fra Cathrin Rustøen. Men Carl I. Hagen benekter at han leder et «mannsgrisparti».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sexskandalen ser ut til å lokke flere til Frp enn å skremme dem bort. Bare 24 har meldt seg ut, 150 nye har kommet til de siste fire dagene.

- Det meste i denne saken har vært ubegripelig, derfor blir dette siste bare dobbelt ubegripelig. Men inntil det motsatte er bevist, går jeg ut ifra de fleste er av hannkjønn. Mannssjåvinismen er nok utbredt, kommenterer Høyres nestleder Inge Lønning.

- Sympati

Frp's generalsekretær Geir Mo, derimot, tolker pågangen som et «uttrykk for sympati med den tøffe behandlingen partiet har fått». Fylkesleder Morten Ellefsen i Sør-Trøndelag går enda lenger. Han mener Terje Søviknes er blitt et offer, og saken er «medieskapt». Til Adresseavisen sier han at «man ikke spør om legitimasjon når man går til sengs med noen».

Både denne og tidligere bagatellisering av voldtektsanklagene har fått flere til å stemple Frp som et mannsgrisparti. Det er slett ikke Carl I. Hagen enig i:

- Nei, det er vi ikke, men vi har fått en vekker. Nå må vi i framtida sikre ansvarlige forhold på partiarrangementer.

Carl I. Hagen gikk i går kveld hardt ut mot dem som vil «dømme» Terje Søviknes «til evig tid». Selv om han kaller den seksuelle kontakten for en fatal bommert, ber han på vegne av sin tidligere kronprins om å vise storsinn.

Inge Lønning, som er utdannet teolog, synes både medlemstilgangen og bønnen om tilgivelse er «ubegripelig og i beste fall bevisstløs».

- Det er synd hvis de som er ansvarlige for miseren får medlidenheten. Jeg reagerer kraftig på at ikke Terje Søviknes eier forståelse for hva tilgivelse betyr. Den eneste som har rett til å tilgi, er den 17 år gamle jenta. Det er meningsløst å be det norske folk om tilgivelse, sier Lønning.

- Fikk ikke signaler

En annen teolog på Stortinget, Kjell Magne Bondevik, støtter Lønning:

- Både Carl I. Hagen og Siv Jensen har i altfor liten grad fokusert på den 17 år gamle jenta. Det er henne vi bør vise sympati, ikke partiledelsen, sier han.

Carl I. Hagen måtte på «Tabloid» i går kveld forsvare hvorfor ikke Søviknes ble presset ut med en gang partiledelsen fikk vite om forholdet. Nok en gang trakk Hagen fram hensynet til jenta, selv om jentas advokat hevder at partiledelsen fikk sterke signaler om å «straffe» Søviknes.

<B>FORSVARTE SEG:</B> Carl I. Hagen stilte i går opp i «Tabloid» på TV 2 for å forsvare partiets handlemåte i sexsaken mot Terje Søviknes. Her sammen med generalsekretær i Frp, Geir Mo.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!