- Vi er ikke et mannsgrisparti

Frp har fått 150 nye medlemmer etter sexskandalen rundt Terje Søviknes og voldtektsanklagene fra Cathrin Rustøen. Men Carl I. Hagen benekter at han leder et «mannsgrisparti».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Sexskandalen ser ut til å lokke flere til Frp enn å skremme dem bort. Bare 24 har meldt seg ut, 150 nye har kommet til de siste fire dagene.

- Det meste i denne saken har vært ubegripelig, derfor blir dette siste bare dobbelt ubegripelig. Men inntil det motsatte er bevist, går jeg ut ifra de fleste er av hannkjønn. Mannssjåvinismen er nok utbredt, kommenterer Høyres nestleder Inge Lønning.

- Sympati

Frp's generalsekretær Geir Mo, derimot, tolker pågangen som et «uttrykk for sympati med den tøffe behandlingen partiet har fått». Fylkesleder Morten Ellefsen i Sør-Trøndelag går enda lenger. Han mener Terje Søviknes er blitt et offer, og saken er «medieskapt». Til Adresseavisen sier han at «man ikke spør om legitimasjon når man går til sengs med noen».

Både denne og tidligere bagatellisering av voldtektsanklagene har fått flere til å stemple Frp som et mannsgrisparti. Det er slett ikke Carl I. Hagen enig i:

- Nei, det er vi ikke, men vi har fått en vekker. Nå må vi i framtida sikre ansvarlige forhold på partiarrangementer.

Carl I. Hagen gikk i går kveld hardt ut mot dem som vil «dømme» Terje Søviknes «til evig tid». Selv om han kaller den seksuelle kontakten for en fatal bommert, ber han på vegne av sin tidligere kronprins om å vise storsinn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer