- Vi er ikke etbordell

Swingersklubben «Treff 30» i Oslo er en lukket klubb for seksuelt åpne folk, og vil ikke bli sammenliknet med andre sex-klubber i hovedstaden. - Vi har ingenting med bordellvirksomhet å gjøre, og tar sterk avstand fra utnyttelse av mennesker, sier styrelederen til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagbladet har i en artikkelserie satt søkelyset på sex-markedet i Oslo og import av østeuropeiske jenter som blir hentet for å jobbe ved massasjeinstitutter og strippeklubber. Mange av disse fungerer som rene bordeller. «Treff 30» er en av mange norske klubber som har hatt kontakt med østeuropeiske jenter.

- Det har aldri vært snakk om organisert virksomhet, men noen få jenter som har blitt invitert hit, forklarer mannen i 50-årene som driver klubben. Han er oppgitt over at stedet blir plassert i bås med rene bordeller som drives i hovedstaden.

Lukket klubb

- Vi er en lukket klubb med sensuelle undertoner. Vi baserer driften på gjensidig respekt og frihet, og vurderer medlemmene nøye før de blir tatt opp i klubben. Det foregår ingen sexhandel her, forklarer han.

- Men medlemmene blir tilbudt seksuelle tjenester?

- Hva som skjer mellom medlemmene, er deres sak. Vi ønsker ikke å kontrollere hva de gjør. Det er voksne, selvbevisste mennesker som vanker her. I motsetning til andre klubber er vi opptatt av åpenhet og følelser, sier oslomannen. Han avviser at de har rekruttert prostituerte østeuropeiske jenter til medlemmene, og tar sterk avstand fra kynisk utnytting av fattige jenter fra Øst-Europa.

Ikke bordell

- Hender det at seksuelle tjenester blir solgt i klubben?

- I utgangspunktet er vi ikke en slik klubb, men hva folk gjør seg imellom, verken kan eller ønsker vi å kontrollere. Det må være opp til hver enkelt.

Swingersmiljøet i hovedstaden disponerer en hel bygård i sentrum, og har rundt 500 faste medlemmer. 200 av disse er par. De har enerett på klubbens lokaler i helgene. Bare på ukedagene kan enslige komme hit.

I kjelleren er det badstue og garderobe. I 1. etasje er det en uformell bar med kjøkken der medlemmene kan slappe av. I tre etasjer oppover er det ulike oppholdsrom som tv-stuer, oppholdsrom og bad.

I går ettermiddag var det forholdsvis stille i klubben. Jørn (i 40-årene) og Merete (32) var to av dem som hadde stukket innom. De er begge enslige, og ønsker ikke å stå fram med navn og bilde av hensyn til familien.

Sosial klubb

- Vi reagerte på Dagblad-oppslaget som blandet klubben sammen med massasjeinstitutt og strippebarer. De fleste av oss som går her har ingenting til overs for den type virksomhet de driver, sier Jørn.

- Sex er bare en av de tingene du kan kan få dersom du ønsker det. Dette er først og fremst en sosial klubb der folk kan møtes og føle seg hjemme blant likesinnede, sier Merete.

PARTNERBYTTE: - Dette er en erotisk klubb der likesinnede kan møtes, sier Merete og Jørn. Av familiære hensyn ønsker de ikke å stå fram på bildet.