Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Vi er ikke helter

De stiller seg uforstående til heltestempelet de fikk etter dykkene på «Kursk». Men dykkerne er enige om å stille opp hvis de blir spurt om å hente ut omkomne fra atomubåten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi har snakket sammen i trykkammeret og er enige om at vi vil si ja til et eventuelt nytt oppdrag på «Kursk», sier dykker Jon Are Hvalbye.

Selskapet de arbeidet for, Stolt Offshore, har ifølge informasjonssjef Bente Bærheim fått frist til torsdag om halvannen uke til å ha ferdig en forstudie på hvordan en operasjon for å hente ut omkomne fra «Kursk» kan gjennomføres.

Etter et drøyt døgn ute fra trykkammeret kunne deler av dykkergruppen i dag gå i land i Tromsø fra dykkerskipet «Seaway Eagle».

To av dykkerne ble med som mannskaper på «Seaway Eagle» under ferden til Åsgardfeltet der skipet skulle fortsette det avbrutte oppdraget for Statoil. Den norske dykkeren Pål Dinessen reiste rett til sitt hjem i Pattaya i Thailand, mens britene Alistair Clark og Tony Scott og nordmannen John Are Hvalbye ble igjen for å møte norsk og internasjonal presse.

(NTB)

VIL NED IGJEN: Pål Stefan Dinessen, Johan Elias Bjørneset, Jon Are Hvalbye og Rune Spjelkavik er klare til å hente døde opp fra Kursk.