Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Vi er ikke her for å jage rusmisbrukerne

Sommeraksjon skal gjøre plata og Oslo S fri for kriminalitet, lover politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det var flere politifolk enn narkomane på plata utenfor Oslo S i sentrum av hovedstaden i dag.

- Vi intensiverer innsatsen i Oslo sentrum. Målet er å gjøre området fri for kriminalitet, sier ordenssjef og fungerende stasjonssjef for politihuset på Grønland, Karsten Fossum, til Dagbladet.

I formiddag rullet en campingvogn med politi-klistermerker inn foran Oslo S og plasserte seg på plassen foran den store tigeren som ønsker turistene velkommen til Tigerstaden.

- Vi er ikke her for å jage rusmisbrukerne. De skal få oppholde seg hvor de vil. Vi er for å hjelpe, men det er klart vi vil slå ned på narkotikasalg og åpenlys bruk, sier Fossum.

- Tilfeldig at det er sommer Han sier de i første omgang vil bortvise narkomane som begår ulovligheter. Hvis de viser seg på plata igjen, risikerer de bøter og pågripelser. I tillegg til å slå ned på narkosalget, skal politiet bekjempe utenlandske selgere, lommetyver, småran og volden som herjer i og ved Oslos paradegate spesielt i helgene.

- Den beste måten vi kan kommedette til livs på er ved å væresynlige, sier Fossum, som mener det har skjedd en forverring med åpenlys narkotikabruk- og salg på plata de siste månedene.

Politiposten skal være bemanna gjennom sommeren og i flere uker framover hver dag mellom klokka 10 og 22. Der kan man henvende seg for hjelp og levere enkle anmeldelser, eller bare spørre etter veien til byens severdigheter.
- Skape trygghet Ordenssjefen sier det er tilfeldig at operasjonen starter mandag 27. juni - startskuddet for sommerturistinnrykket til hovedstaden, og at aksjonen ikke har til hensikt å rydde Oslos velkomstgate fri for narkomane som kanskje turister vil finne ubehagelig.

- Vi er her for å skape trygghet og tilbyr også hjelp til brukere som ønsker det. Vi vet at veldig mange unge oppholder seg her. Vi er her også for dem, sier Fossum.

Operasjonen er et samarbeidsprosjekt mellom politiet, Oslo kommune og frivillige organisasjoner.

Ifølge VG bruker politiet ni millioner kroner, og får en halv million fra Justisdepartementet. Rusmisbrukere skal fraktes til en mottaksplass på Ila hybelhus, et midlertidig oppholdssted før en gård i byen er på plass. Kommunen bruker 24 millioner kroner på dette, ifølge avisa.

ORDENSSJEF: Karsten Fossum, for tida fungerende leder for Grønland politistasjon, vil ha plata og området rundt Oslo S fri for kriminalitet. Foto: Sveinung U. Ystad
ORDENSSJEF: Karsten Fossum, for tida fungerende leder for Grønland politistasjon, vil ha plata og området rundt Oslo S fri for kriminalitet. Foto: Sveinung U. Ystad Vis mer