- Vi er ikke «hopp og sprett»-partiet

De Grønnes Hanna E. Marcussen raser mot Sp-Liv Signe.

Talsperson for De Grønne, Hanna Marcussen, liker dårlig Senterpartiets Liv Signe Navarsetes karakteristikk av Miljøpartiet De Grønne. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Talsperson for De Grønne, Hanna Marcussen, liker dårlig Senterpartiets Liv Signe Navarsetes karakteristikk av Miljøpartiet De Grønne. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går gikk Senterpartiets leder, Liv Signe Navarsete ut og avviste at partiet vil kunne samarbeide med De Grønne.

-Nei, det ser jeg på som veldig vanskelig, sier Navarsete om et rødgrønt-grønt samarbeid, sa hun og la til at «det er det litt mye hopp og sprett med De Grønne».

- Stein i glasshus De Grønnes Hanna E. Marcussen, reagerer kraftig på karakteristikken fra Senterpartiets Liv Signe Navarsete.

SKEPTISK: Sp-leder Liv Signe Navarsete er svært skeptisk til De Grønne. Her er hun under partiledergrillinga til Martine Aurdal og Marie Simonsen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
SKEPTISK: Sp-leder Liv Signe Navarsete er svært skeptisk til De Grønne. Her er hun under partiledergrillinga til Martine Aurdal og Marie Simonsen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Jeg synes jo at det blir å kaste stein i glasshus.

- For noe av det mest forvirrende i norsk politikk er nettopp Senterpartiet som på den ene siden er opptatt av miljøpolitikk, men som har olje- og energiminister Ola Borten Moe og den oljepolitikken han står for. Han vil jo pumpe opp mest mulig olje og gass, sier Marcussen som er talsperson for Miljøpartiet De Grønne.

- Må stoppe nå - Vi må stoppe oljeutvinningen nå. Det får vi ikke gjort med den olje- og energiministeren vi har i dag. Hvis vi skal ta den spagaten Senterpartiet tar, kommer vi ingen vei, sier hun.

Marcussen reagerer på at Navarsete torsdag hevdet at «virker som de har kopiert fra vårt program». Det avviser Marcussen tvert.

 

- Det stemmer ikke. Vi er også opptatt av at vi skal ha et sterkt landbruk. Vi er oppatt av å få norsk og ren mat til byene. Det tror vi er helt vesentlig for norsk landbruk. Det er noe vi satser på fordi det er mange i byene som ønsker ren mat, sier hun.