BUSSRAN: Ungdomsgjengen sto bak en rekke bussran før de i fjor høst ble dømt. Nå har de flyttet tilbake til Sørlandet. Foto: Bussen A/S
BUSSRAN: Ungdomsgjengen sto bak en rekke bussran før de i fjor høst ble dømt. Nå har de flyttet tilbake til Sørlandet. Foto: Bussen A/SVis mer

- Vi er ikke jævelunger. Og vi er jo ikke en bande

En av bussranerne i «barnevernsbanden» i Kristiansand hevder at de vil la bussjåførene være i fred.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Etter at totalt åtte busser ble utsatt for grove ran av den såkalte «Barnevernsbanden», vekker det nå sterke reaksjoner blant bussjåfører i Kristiansand at banden er ferdig med å sone fengselsstraffer og dermed kan fortsette ransbølgen.

Nestleder Kjell Holbek i Yrkestrafikkforbundet i Kristiansand reagerte kraftig på dette i Dagbladet i dag, og varslet hevnaksjoner mot banden:

- Vi er ikke veldig happy med at de nå er tilbake, og vi venter bare på et nytt ran. Disse jævelungene har sagt at de vil kutte opp en sjåfør for å se hvordan han ser ut inni. Jeg er redd for at det finnes grupperinger blant sjåførene som tar dette i egne hender, hvis det kommer flere ran. Det kan bli en stygg sak, sier Holbek.

- Ingenting å frykte En av guttene (18) i banden, som er knyttet til ran av de åtte bussene, en bank og flere voldsepisoder, sier nå i et intervju med Fædrelandsvennen at bussjåførene ikke har noe å frykte.

- Mine folk har snudd om. Vi er ikke jævelunger. Og vi er jo ikke en bande, vi er bare en vennegjeng, sier 18-åringen til Fædrelandsvennen.

Når han blir konfrontert med at bussjåførene frykter flere ran, sier han følgende:

- Jeg tror ikke det kommer til å skje noe mer fra vår side. Jeg kan selvsagt ikke snakke for alle ungdommer i Kristiansand, men fra vår side er det slutt på bussran og sånt, sier han.

- Mer moden og voksen 18-åringen ble dømt til over 400 timer samfunnsstraff for sin rolle i banden, og mener selv at han har blitt mer moden og voksen.

- Jeg har et annet standpunkt i dag, sier gutten.

Kjell Holbek håper 18-åringen snakker sant om at de har snudd og vil slutte med bussran.

- Det er positivt, sier han til Fædrelandsvennen.