- Vi er ikke klare for hijab

Politiets egne minoritetsansatte har klare meninger.

STÅR PÅ SITT: Dagens møte med minoritetsansatte i Politiet får ikke Politiets Fellesforbund til å skifte standpunkt i hijab-saken. F.v. Navjot Sandhu, Sugharan Khan og Arne Johannesen. FOTO: Jacques Hvistendahl/DAGBLADET
STÅR PÅ SITT: Dagens møte med minoritetsansatte i Politiet får ikke Politiets Fellesforbund til å skifte standpunkt i hijab-saken. F.v. Navjot Sandhu, Sugharan Khan og Arne Johannesen. FOTO: Jacques Hvistendahl/DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Politiets egne minoritesansatte diskuterte i dag hijab-saken med Politiets Fellesforbund og Politidirektoratet.

Rundt 18 personer var tilstede på det timeslange møtet, som ble ledet av forbundets leder, Arne Johannesen.

- Det har ikke kommet noen innspill her i dag som fører til at vi endrer vårt synspunkt, men vi har hatt en interessant diskusjon med flere innspill som nyanserer debatten, sier han. - For tidligJohannesen reagerte sterkt på at Justisdepartementet ga grønt lys for Politidirektoratets forslag om å tillate hijab til politiuniformen. Departementet har nå åpnet opp for at saken skal ut på en ny høringsrunde.

Og rådene fra dagens møtedeltakere er klare - Norge er ikke klar for noen politihijab. - Politiet i Norge har akkurat vent seg til å ha minoritetsansatte, det er for tidlig at politibetjentene skal kunne gå med hijab. Selv om England har positive erfaringer med dette nå, har de hatt en rekke utfordringer før de kom så langt, sier Sugharan Khan (34), muslimsk politibetjent og den andre kvinnen med pakistansk bakgrunn i norsk politi.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer