SENTERPARTIETS LANDSMØTE

- Vi er ikke klimasinker

Ada Arnstad mener kritikken mot Senterpartiet for manglende miljøpolitikk er feilslått.

ELBIL-SATSING: Senterungdommen håper på gjennomslag for å etablere 8000 hurtigladere for elbiler. - Folk hadde jo ikke kjøpt bensinbiler hvis det var umulig å få tak i bensin, sier Ada Arnstad (26), leder for Senterungdommen på tredje året. Foto: Gunnar Ringheim / Dagbladet
ELBIL-SATSING: Senterungdommen håper på gjennomslag for å etablere 8000 hurtigladere for elbiler. - Folk hadde jo ikke kjøpt bensinbiler hvis det var umulig å få tak i bensin, sier Ada Arnstad (26), leder for Senterungdommen på tredje året. Foto: Gunnar Ringheim / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Jeg synes det er kjempesnodig og opplever at norsk klimadebatt er redusert til å dreie seg om drivstoffavgiften. Senterpartiet er overhodet ikke klimasinker. Vi er et klimaparti, sier Ada Arnstad, leder for Senterungdommen.

- Det eneste partiet

Hun påpeker at Sp-landsmøtet i helga skal behandle et forslag om å styrke el-nettet og bygge ut 8000 nye hurtigladere for elbiler innen 2025.

- Det vil gi folk et helt annet utgangspunkt for å ta valget om å kjøre mer klimavennlig. I dag må du bo en halvtime fra en by for å bruke elbil. Det holder ikke når du bor på bygda. Risikoen er for stor når det er langt mellom ladepunktene. Med bedre tilgang på hurtiglading vil elbilsalget på bygda ta seg opp, sier Ada Arnstad.

- Folk hadde jo ikke kjøpt bensinbiler hvis det var umulig å få tak i bensin. Jeg mener at vi er det eneste partiet som faktisk legger opp til at folk skal få være med å kutte CO2. Nå blir vi stemplet som klimasinker fordi vi vil ha med hele landet, sier hun.

- Ambisiøst forslag

Senterungdommen står bak en av de 13 klimaresolusjonene som er sendt inn for behandling under landsmøtet. Mange av ungdomspartiets forslag til politiske klimatiltak er ivaretatt etter at redaksjonskomitéen har sammenfattet resolusjonene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer