- Vi er ikke kommet til enighet

Intense forhandlinger i natt. Ny frist klokken 11.

FORHANDLER FORTSATT:  Partene i politikonflikten har utsatt fristen for å bli enige til klokken 11. Leder i Politiets Fellesforbund, Arne Johannessen sier at de enda ikke er i mål med en løsning Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX
FORHANDLER FORTSATT: Partene i politikonflikten har utsatt fristen for å bli enige til klokken 11. Leder i Politiets Fellesforbund, Arne Johannessen sier at de enda ikke er i mål med en løsning Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet.no): Partene i politikonflikten er ikke kommet til enighet til tross for en en lang natt med forhandlinger.


- Vi har foreløpig ikke kommet til enighet. Nå skal vi inn til et kort møte i Fornyings- og administrasjons-departementet. Fristen for å komme til enighet er blitt usatt. Vi kommer til å forhandle fram til statsråd klokken 11, sier Arne Johannessen i til Dagbladet.no.


Forhandlinger i natt

Partene har sittet i forhandlinger i hele natt og helt fram til 8-tiden i morges. En eventuell avtale skulle etter planen underskrives i møtet nå klokken 8.30, men partene så altså behov for mer tid.  Johannessen vil ikke si hva de er uenige om.

- Vi er ikke i mål, understreker han.


Politietatens avtale om unntak fra arbeidsmiljøloven løper ut 1. juli. Regjeringen har det siste halvåret fastholdt at nye unntak fra bestemmelsene om hviletid vil bli fastsatt gjennom forskrift, altså ikke gjennom forhandlinger.


Hvilken kompensasjon politiet skal få for å bidra med mer politikraft, altså mer arbeidstid og fleksibilitet i forhold til arbeidsmiljøloven, er stridens kjerne.


Storberget ikke tilstede
Det har vært forhandlinger mellom partene etter at justisminister Knut Storberget (Ap) på et møte med Politiets Fellesforbund og politijuristene tirsdag åpnet for at politiets unntak fra hviletidsbestemmelsene ikke vil bli regulert gjennom forskrift, hvis partene greier å bli enige om en løsning i forhandlinger.


Arne Johannesen sa onsdag til NTB at dette er et godt bidrag til en løsning. 


Forhandlingene styres av Fornyings- og administrasjonsdepartementet, og Politiets Fellsforbund - politiets fagforening har i natt forhandlet med politidirektoratet og politidirektør Ingelin Killengreen. Justisminister Knut Storberget har ikke deltatt i forhandlingene i natt eller i morges.

- Vi må trolig tilbake og snakke med politidirektøren før klokken 11, sier Arne Johannessen fredag morgen.