- Vi er ikke kriminelle

Global Money Games vurderer å gå til rettssak mot Justisdepartementet for å få avgjort om børsspillet er lovlig i Norge. - Jeg tviler på at dette blir nødvendig, men vi kan ikke lenger finne oss i å bli framstilt som halvkriminelle, sier selskapets styreformann Pål Atle Skjervengen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det Skjervengen og hans kjendiskolleger Dan Børge Akerø, Simon Yuen, Arne Næss jr. med flere i børsspillet reagerer på, er utspill fra navngitte og anonyme kilder i departementet om at Global Money Games er ulovlig i forhold til den norske lotteriloven.

Skjervengen tror ikke departementets nåværende politiske ledelse deler denne oppfatningen. Etter et møte mellom politisk rådgiver Hans Olav Syvertsen og Global Money Games forrige fredag, ble selskapet bedt om å sende en nærmere redegjørelse for spillet.

«Positivt»

- Jeg opplevde møtet som positivt, sier Skjervengen.

- Vi har ikke gitt noen nye signaler, men er interessert i en dialog, sier departementets informasjonssjef Dagfinn Aanonsen.

Det omstridte børsspillet er nå etablert i Sveits og har vært i full virksomhet siden mandag i denne uka. Gründernes opprinnelige planer var å operere selskapet fra Norge, men flyttet utenlands etter at Justisdepartementets ekspedisjonssjef Per-Arne Skogstad i Dagbladet i fjor høst stemplet spillet som ulovlig.

- Vi fant det uhensiktsmessig å krangle med norske myndigheter, sier Skjervengen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer