Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Vi er ikke kriminelle

Global Money Games vurderer å gå til rettssak mot Justisdepartementet for å få avgjort om børsspillet er lovlig i Norge. - Jeg tviler på at dette blir nødvendig, men vi kan ikke lenger finne oss i å bli framstilt som halvkriminelle, sier selskapets styreformann Pål Atle Skjervengen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det Skjervengen og hans kjendiskolleger Dan Børge Akerø, Simon Yuen, Arne Næss jr. med flere i børsspillet reagerer på, er utspill fra navngitte og anonyme kilder i departementet om at Global Money Games er ulovlig i forhold til den norske lotteriloven.

Skjervengen tror ikke departementets nåværende politiske ledelse deler denne oppfatningen. Etter et møte mellom politisk rådgiver Hans Olav Syvertsen og Global Money Games forrige fredag, ble selskapet bedt om å sende en nærmere redegjørelse for spillet.

«Positivt»

- Jeg opplevde møtet som positivt, sier Skjervengen.

- Vi har ikke gitt noen nye signaler, men er interessert i en dialog, sier departementets informasjonssjef Dagfinn Aanonsen.

Det omstridte børsspillet er nå etablert i Sveits og har vært i full virksomhet siden mandag i denne uka.
Gründernes opprinnelige planer var å operere selskapet fra Norge, men flyttet utenlands etter at Justisdepartementets ekspedisjonssjef Per-Arne Skogstad i Dagbladet i fjor høst stemplet spillet som ulovlig.

- Vi fant det uhensiktsmessig å krangle med norske myndigheter, sier Skjervengen.

Trygghet

Global Money Games har aldri søkt om å få spillet godkjent i Norge - og har heller ikke tenkt å gjøre det.

- Vi driver lovlig virksomhet i Sveits og den faller ikke inn under norsk jurisdiksjon. Det vi nå trenger er en trygghet for at det ikke kommer flere utfall mot oss fra departementet, overfor media eller sveitsiske myndigheter, sier Skjervengen.

Rettssak

Hvis departementet etter den ventede redegjørelsen fra Global Money Games fortsatt står på Skogstads tidligere avvisning av spillet, er «det mest nærliggende at spørsmålet blir prøvet i en sivil sak for norske domstoler», skriver selskapets advokat Bjørn Stordrange i et brev til departementet.

Stordrange er selv tidligere statssekretær i Justisdepartementet, men ser ikke dette som noen hindring for at han selv skal kunne føre saken. Han har ikke hatt med lotterilovgivningen å gjøre i sin tid i departementet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!