- Vi er ikke lurt av Breivik

Psykiaterne Tørrissen og Aspaas mener de ikke er lurt og legger vekt på at Breivik hele veien har stått på at drapshandlingene var «grusomme, men nødvendige».

- IKKE LURT: Anders Behring Breivik ser mot to av de sakkyndige Terje Tørrissen og Agnar Aspaas. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet
- IKKE LURT: Anders Behring Breivik ser mot to av de sakkyndige Terje Tørrissen og Agnar Aspaas. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Partene i terrorsaken har fått en ti sider lang tilleggserklæring fra psykiaterne Terje Tørrissen og Agnar Aspaas.

Rettsmedisinsk kommisjon, som skal godkjenne rapportene om Breiviks psyke, hadde ankepunkter mot den første rapporten. De stilte spørsmål ved hvorfor de ikke hadde hatt egne samtaler med Breiviks mor, ba om mer informasjon om barndommen hans og ville ha utdypet Breiviks endrede forklaringer. Kommisjonen fryktet de to var blitt lurt av terroristen.

Selvkritikk Dagbladet får opplyst at de to i tilleggserklæringen tar noe selvkritikk, men at de i stor grad utdyper og forklarer hvorfor de for eksempel ikke har hatt egne samtaler med massemorderens mor.

De to viser blant annet til at moren har forklart seg utfyllende for politiet og overfor de første sakkyndige, Synne Sørheim og Torgeir Husby. De viser også til hennes helsesituasjon. De mener også at enkelte av andre aktuelle intervjuobjekter, som Breiviks nærmeste venner, er vanskelig tilgjengelige, men at problemstillingene vil bli godt belyst når de skal vitne i retten.

Samtidig tar de noe selvkritikk på at informasjonen de sitter på ikke har kommet godt nok frem i den første rapporten, får Dagbladet opplyst.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer