Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Vi er ikke misbrukt

De seks stebarna til skoletannlegen nekter for at de er sex-misbrukt. I politiavhør har guttene - som er i alderen fra 19 til 33 år - avvist at de skal ha blitt misbrukt seksuelt av stefaren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skoletannlegen fra Østlandet giftet seg i 1986 med moren til de seks guttene. Hele familien flyttet til Norge, og har siden vært bosatt i en kommune sør for Oslo.

Advokat John Christian Elden, som er forsvarer for skoletannlegen, ønsket i går kveld ikke å kommentere saken.

Lange avhør

- Jeg har ikke fått gått igjennom alle sakens dokumenter. Min klient nekter fortsatt enhver form for straffeskyld. Han hevder han er uskyldig, er det eneste Elden ønsket å si om den meget alvorlige saken i går kveld.

Dagbladet fikk i går bekreftet, fra personer som står skoletannlegens familie nær, at stebarna har vært i lange avhør med politiet. De seks guttene, som nå er i alderen fra 19 til 33 år, har blitt stilt en rekke spørsmål om eventuelle seksuelle overgrep.

Samtlige seks skal ha benektet at de noengang skal ha blitt utsatt for seksuelle overgrep fra stefaren.
Guttene, som har bodd i Norge siden moren giftet seg med skoletannlegen i 1986, skal ikke ha kommet med opplysninger til politiet har underbygget siktelsen om overgrep.

Mange uklarheter

Det var i går kveld uklart om politiet mener det er stebarna - de seks sønnene til skoletannlegens filippinske hustru - eller andre gutter som skal ha blitt seksuelt misbrukt av skoletannlegen og de tre andre siktede.

Stor uklarhet var det også omkring gårsdagens siktelse mot den 53 år gamle skolepsykologen fra Nord-Norge. Mannen har siden fredag ettermiddag sittet varetektsfengslet, og ble i går framstilt for Ytre Follo forhørsrett. Politiet begjærte 53-åringen fengslet i fire uker med brev-og besøkskontroll, men endte opp med én uke.

Dét skjedde først etter et sju timer langt rettsmøte, hvor 53-åringens forsvarer, Tor Erling Staff, satte seg i mot flere prosesuelle forhold i saken. Først og fremst krevde Staff å få dokumentene til de medsiktede i pedo-saken - noe han til sist fikk. Deretter protesterte Staff på det han anså som en «altfor generell siktelse» mot sin klient.

Staff vant fram

Også på dette punktet vant Staff fram: i løpet av de sju timene krympet siktelsen inn fra å gjelde overgrep mot gutter både i Norge og Filippinene til bare å dreie seg om Filippinene.
I politiets opprinnelige siktelse var det også navngitt to filippinske gutter, hvorav et av navnene ble strøket. Til sist ble barnepsykologen fengslet for «å ha opptrådt usedelig mot én filippinsk gutt i 1993».

Den pedofilisiktede gav tidlig uttrykk for at han ønsket åpenhet om saken: han ba om at fengselsmøtet skulle være åpent for pressen. Dette ønske satte aktoratet seg i mot, noe retten tok til følge.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media