«Vi er ikke mot det danske folk. Vi protesterer mot myndighetenes politikk»

De demonstrerende iranerne utenfor Danmarks ambassade er krenket, såret og sinte. Men sinnet mot det danske folket stikker ikke dypt i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TEHERAN (Dagbladet.no): Rundt klokka halv tolv, iransk tid, (ni norsk tid) ankommer Dagbladet.no Danmarks ambassade i Teheran. Rundt hundre menn og kvinner er samlet foran ambassadeområdet. De står stille og snakker sammen. Mellom ambassadeområdet og folkene står et par hundre opprørspoliti iført hjelm, skjold og lange kjepper.

Så begynner bønnen: «Ned med USA». «Ned med Danmark» og «Ned med Israel», sier mullaen som leder bønnen. Forsamlingen gjentar.

Brenner flagg

Idet bønnen er over, begynner noen unggutter å knuse store steiner til mange små. Et titalls gutter kommer løpende til. Tar opp småsteinene og kaster dem mot ambassaden. En mann står på et lekestativ og brenner det danske flagget. Forsamlingen sier at Gud er stor. Noen menn kaster molotov-coctail over muren. Det begynner såvidt å brenne i et av trærne innenfor. Et titalls menn klatrer over muren, mens opprørspolitiet står stille og ser på.

«Gud er stor», roper forsamlingene. Mennene foran. Kvinnene litt lenger bak.

Stemningen er spent, men ikke ute av kontroll, slik den føltes utenfor samme ambassade i går kveld. En kvinne forteller Dagbladet.no at hun er sint på Danmark. De har ingen rett til å krenke hennes religion.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer