Vil støtte Trump:

- Vi er ikke naive

Elleve republikanske senatorer varsler at de vil utfordre seieren til påtroppende president Joe Biden i valgmannskollegiet.

FÅR STØTTE: En rekke republikanske senatorer varsler at de vil utfordre seieren til Joe Biden, og hevder i likhet med Donald Trump at valgfusk er et problem under valg. Foto: Reuters/NTB.
FÅR STØTTE: En rekke republikanske senatorer varsler at de vil utfordre seieren til Joe Biden, og hevder i likhet med Donald Trump at valgfusk er et problem under valg. Foto: Reuters/NTB. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Førstkommende onsdag samles Kongressen for å formelt godkjenne valgresultatet i USA.

Joe Biden vant med 306 delegater mot Donald Trumps 232, men Kongressen må samles for å formelt sertifisere valgkollegiets godkjennelse av valget.

Republikanernes leder i Senatet, Mitch McConnell, vekte oppsikt da han gratulerte Biden med valgseieren etter at valgmannskollegiet hadde stemt fram Biden som USAs 45. president.

Han hadde tidligere vært tilbakeholden med å anerkjenne Biden som vinner av presidentvalget. Dette til tross for at flere nære allierte av Trump allerede har vendt ham ryggen.

I etterkant av gratulasjonen ble McConnell hudflettet av sine egne, men det har ikke stoppet han fra å advare andre mot å fortsette å utfordre valgresultatet slik Trump gjør.

Vil utfordre Biden

Nå varsler imidlertid flere republikanske senatorer at de vil utfordre seieren til Joe Biden førstkommende onsdag.

Det melder Politico.

Missouri-senator Josh Hawley var den som først lanserte initiativet, og nå varsler altså elleve andre senatorer at de følger etter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer