Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Vi er ikke på Stortinget for å bygge opp en formue.»

Audun Lysbakken (SV) gir 8500 kroner av lønna si til partiet hver måned. Dårlig investering, mener Leif Frode Onarheim (H).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

-  Du tjener jo veldig godt til å være så ung, så hvis du planlegger litt, er det muligheter, sier Leif Frode Onarheim (70), og smiler lurt til en av SVs yngste politikere på Stortinget, Audun Lysbakken (27).

-  Grunnfondsbevis er jo ikke så dumt, legger Onarheim til.

Men Lysbakken har ikke så mye å investere med, og synes ikke det er så interessant heller.

-  Jeg er ikke så opptatt av hva folk bruker pengene sine til, men at de som har mye penger, skal betale mer i skatt, svarer Lysbakken.

Lønnskamp

Onarheim representerer lønnsadelen, mens Lysbakken er blant de stortingspolitikerne som har lavest inntekt. Han synes likevel at lønna på Løvebakken er stor nok.

-  Vi er ikke på Stortinget for å bygge opp en formue, sier Lysbakken, og får støtte av Onarheim.

-  Overgangen for dem som skal tilbake til en jobb i det offentlige, må ikke bli for stor, og at man derfor klamrer seg til Stortinget for at det er godt betalt, sier Onarheim.

-  Vanskelig å rekruttere

-  Ulempen er at det blir vanskelig å rekruttere de med gode lønninger, slik som advokater, forskere og folk fra næringslivet. Mangfoldet på Stortinget blir dårligere med dagens lønnsnivå, sier han.

Lysbakken har ingen formue å skryte av. Det har heller ikke partikameratene i SV. I gjennomsnitt har sosialistene 115 000 i formue.

Selv betaler han 2500 kroner hver måned i partiskatt, i tillegg til 6000 kroner som går til Sosialistisk Ungdom (SU).

Onarheim tilhører dem med høyest lønn blant alle partiene.

-  Det er jo i utgangspunktet ikke rart at vi ligger på inntektstoppen. Mange av oss har bakgrunn fra næringslivet. Vi har hatt en mulighet til å tjene bra og plassere pengene fornuftig, sier Onarheim.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media