- Vi er ikke scientologer

Daglig leder Malin Lillhannus i Landsorganisasjonen Narconon avviser overfor Dagbladet enhver tilknytning til Scientologikirken, samtidig som Hobbards bok 'Introduksjon til scientologi' ligger under noen papirer på pulten hennes.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Organisasjonen er helt frittstående, upolitisk og ikke-religiøs. Vi har overhodet ingen tilknytning til scientologene, bortsett fra at deres grunnlegger L.Ron Hobbard også utviklet gode metoder for å bekjempe narkotika, sier Malin Lillhannus.

Hun kommer fra Narconon i Sverige, men vil bli i Norge for å lede arbeidet her. Hun er uforstående til Dagbladets spørsmål om hvilken tilknytning de har til Scientologikirken.

- Våre penger kommer fra sponsing fra bedrifter, organisasjoner, kommuner og fra penger som vi tar inn på foredragene, sier Lillhannus.

I den svenske brosjyren om Narconon heter det imidlertid: 'I ca 30 år har Narconon og dens ledelse hatt veldig gode forbindelser med Scientologikirken og at de er takknemlige for dens videre anstrengelser for å hjelpe til når det er mulig' (oversatt red.).

- Vi er etablert i 32 land og har aldri opplevd noen negative reaksjoner. I brevet vi har sendt ut til skolene ser vi ingen grunn til å knytte Hobbards navn til Scientologikirken, men i foredraget nevner vi at han er grunnleggeren for bevegelsen, sier hun.

Malin Lillhannus holder fram en liste over kontaktpersoner på forebyggende tjeneste ved Romerike politikammer.

- Vi har fått god kontakt med flere polititjenestemenn som hjelper oss i vårt arbeid, sier hun og viser Dagbladet et anbefalingsbrev fra Sørum lensmannskontor.

Lensmannsførstebetjent Leif Hestvik i Sørum fastholder overfor Dagbladet at han aldri har hatt noen grunn til å reagere negativt på Narconons foredrag.

_Vi har aldri opplevd noe som kan oppfattes som reklame for eller tilknytning til scientologene. Reaksjonene på foredragene har vært positive både fra elever, lærere og foreldre. Foredragene deres var gratis i fjor, men vi mottok nylig brev om at de må ta seg betalt i fortsettelsen. Vi har foreløpig ikke bestemt oss for om vi skal fortsette samarbeidet, sier lensmannsførstebetjent Leif Hestvik i Sørum.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer