- Vi er ikke scientologer

Daglig leder Malin Lillhannus i Landsorganisasjonen Narconon avviser overfor Dagbladet enhver tilknytning til Scientologikirken, samtidig som Hobbards bok 'Introduksjon til scientologi' ligger under noen papirer på pulten hennes.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Organisasjonen er helt frittstående, upolitisk og ikke-religiøs. Vi har overhodet ingen tilknytning til scientologene, bortsett fra at deres grunnlegger L.Ron Hobbard også utviklet gode metoder for å bekjempe narkotika, sier Malin Lillhannus.

Hun kommer fra Narconon i Sverige, men vil bli i Norge for å lede arbeidet her. Hun er uforstående til Dagbladets spørsmål om hvilken tilknytning de har til Scientologikirken.

- Våre penger kommer fra sponsing fra bedrifter, organisasjoner, kommuner og fra penger som vi tar inn på foredragene, sier Lillhannus.

I den svenske brosjyren om Narconon heter det imidlertid: 'I ca 30 år har Narconon og dens ledelse hatt veldig gode forbindelser med Scientologikirken og at de er takknemlige for dens videre anstrengelser for å hjelpe til når det er mulig' (oversatt red.).

- Vi er etablert i 32 land og har aldri opplevd noen negative reaksjoner. I brevet vi har sendt ut til skolene ser vi ingen grunn til å knytte Hobbards navn til Scientologikirken, men i foredraget nevner vi at han er grunnleggeren for bevegelsen, sier hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer