- Vi er ikke ute etter hevn

Familien til savnede Cato Solberg.

PÅRØRENDE: Cato Solberg bodde i Schweigardsgate 96 på Galgeberg i Oslo fram til han forsvant i februar 2010. Moren Rakel Solberg og broren Terje har tatt med seg King, som var Catos hund og som ble funnet bundet fast ved en bussholdeplass like ved en bensinstasjon på Ryen i Oslo. Ingen har sett Cato Solberg på snart tre år.  Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
PÅRØRENDE: Cato Solberg bodde i Schweigardsgate 96 på Galgeberg i Oslo fram til han forsvant i februar 2010. Moren Rakel Solberg og broren Terje har tatt med seg King, som var Catos hund og som ble funnet bundet fast ved en bussholdeplass like ved en bensinstasjon på Ryen i Oslo. Ingen har sett Cato Solberg på snart tre år. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADETVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Cato Solberg forsvant i februar 2010. Siden har Oslo-politiets savnetgruppe etterforsket forsvinningen, uten at de har noen uttalt teori om hva som kan ha skjedd.

Familien krevet denne uka at saken etterforskes som et drap.
Det vil innebære at den overføres til politiets voldsavsnitt. Men de krever ikke dette fordi de er ute etter hevn, understreker Terje Solberg, Catos bror.

- Vi ønsker ingen hevn. Vi ønsker bare at han skal bli funnet eller å finne ut hva som skjedde med ham. Vi trenger en avslutning, sier Terje Solberg til Dagbladet.

Etter at Dagbladet har skrevet om saken igjen de siste ukene, blant annet om en tabbe i politietterforskningen, om hvilke hindre politiet opplever i etterforskningen av savnetsaker og hvordan de enkelte stedet etterforskes mangelfullt, har det kommet inn flere nye tips.

Familiens bistandsadvokat Tord Jordet håper disse etterforskes grundig. Det gjør også familien. De tror ikke han er i live.

- Vi trenger ikke annet enn noen koordinater som kan si vise hvor vi kan lete. Vi trenger ikke å vite hvem som eventuelt stod bak, vi vil bare ha en avslutning og en grav å gå til, sier Terje Solberg.

SAVNET: Cato Solberg. Foto: Privat
SAVNET: Cato Solberg. Foto: Privat Vis mer