- Vi er ingen kriminell organisasjon

Hells Angels-president Leif Ivar Kristiansen avviser at den internasjonale MC-gjengen er en kriminell organisasjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Hells Angels er ingen kriminell organisasjon og driver ikke med kriminalitet, sier Kristiansen, som av politiet i Norge er utpekt som den sterke mannen i HA.

Kristiansen har ingen problemer med å vedgå at flere av medlemmene i Hells Angels er straffet for kriminalitet.

- Vi har dom på at Hells Angels ikke er en kriminell organisasjon. At enkeltmedlemmer kan være straffet for kriminalitet har ikke noe med Hells Angels å gjøre, sier Kristiansen.

- Politiet mener at medlemmer av Hells Angels står bak en stor del av smugling og omsetning av amfetamin i Norge?

- Det er ukjent for meg, er Kristiansens korte kommentar.

Dagbladet har undersøkt det kriminelle rullebladet til medlemmene av Hells Angels, Bandidos og Outlaws.

Hells Angels

  • HA har om lag 45 medlemmer, prospects og såkalte hangarounds. 36 av dem er domfelt. 21 dommer er avsagt for vold, 20 dommer for narkotikaforbrytelser, 27 dommer for grove tyverier og 23 dommer for overtredelse av våpenloven.
  • Sju av medlemmene i Hells Angels MC Hamar Norway, 13 av medlemmene i Hells Angels MC Oslo Norway, åtte av medlemmene i Hells Angels MC Stavanger Norway og åtte av medlemmene i Hells Angels MC Trondheim Norway er domfelte.

Bandidos

  • Konkurrenten Bandidos har om lag 25 medlemmer, prospects og hangarounds. Fire i Bandidos MC Capital Norway (Oslo), tre i Bandidos MC East County Norway (Drammen), seks i Bandidos MC Eastside Norway (Askim) og fire i Bandidos MC South Norway (Oslo) er dømt for kriminelle handlinger.
  • Sju dommer for vold, sju dommer for narkotikaforbrytelser, åtte dommer for grove tyverier og fire dommer for brudd på våpenloven.

Outlaws

  • Lillebror blant MC-klubbene er Outlaws. I Norge finnes det per i dag bare en Outlaws-klubb. De har ikke noe fast tilholdssted, men har nære tilknytninger til både Drammens-regionen og Strømmen på Romerike.
  • En av de ti er dømt for vold, 16 dommer er avsagt for narkotikaforbrytelser, 13 dommer for grove tyveri og to dommer for brudd på våpenloven.
VET IKKE: HA-president Leif Ivar Kristiansen sier at han ikke vet om at medlemmer i MC-klubben smugler sprit og amfetamin til Norge.