AstraZeneca

- Vi er ivrige etter å forstå mer

AstraZenecas Norden-sjef sier at selskapet ivrer etter å få mer kunnskap i forbindelse med at flere land har satt vaksinasjonene på vent.

PAUSE: Frankrike, Tyskland og Italia besluttet mandag å sette vaksineringen med AstraZeneca-vaksinen på vent, som de foreløpig siste landene etter meldinger om blodpropp hos personer som nylig har fått vaksinen. Foto: Christophe Ena / AP / NTB
PAUSE: Frankrike, Tyskland og Italia besluttet mandag å sette vaksineringen med AstraZeneca-vaksinen på vent, som de foreløpig siste landene etter meldinger om blodpropp hos personer som nylig har fått vaksinen. Foto: Christophe Ena / AP / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Vi er veldig ivrige etter å forstå mer, og arbeider tett med myndighetene, sier legemiddelprodusentens medisinske sjef i Norden, Andreas Heddini, til TT.

Tyskland, Frankrike og Italia er de hittil siste i en rekke land som har stanset vaksinering med AstraZenecas coronavaksine etter meldinger om blodpropp hos personer som nylig har fått vaksinen. Fra før har blant annet Norge, Danmark, Bulgaria, Nederland og Irland gjort det samme, som forsiktighetstiltak i påvente av en avklaring.

Det arbeides hardt med å forstå hva som kan ligge bak symptomene, forklarer Heddini.

- Samtidig er det ikke noe bevis på nåværende tidspunkt som kan støtte noen årsakssammenheng mellom disse hendelsene og vaksinen, sier han.

Han viser til selskapets data fra over 17 millioner vaksinedoser som allerede er satt i EU og Storbritannia og som ikke viser noen slike tegn.

Men han synes det er bra at blant annet Norge utreder hva som har skjedd.

- Viktig å følge opp

- Vi ønsker undersøkelsene velkommen, men det er viktig å være balansert. Man må reagere på hvert signal om en alvorlig bivirkning, men på den andre siden er det viktig å forstå at en rapportert bivirkning ikke automatisk er det samme som at det finnes en årsakssammenheng, sier Heddini.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer