TIDLIG 70-TALL:  Amerikansk politi fant dette bildet fra Hovedbanegården i København i seriemorderens fotosamling. To danske kvinner har kjent seg igjen og fortalt at de lever i beste velgående: FOTO: POLITIET.
TIDLIG 70-TALL: Amerikansk politi fant dette bildet fra Hovedbanegården i København i seriemorderens fotosamling. To danske kvinner har kjent seg igjen og fortalt at de lever i beste velgående: FOTO: POLITIET.Vis mer

- Vi er jentene på seriemorderens bilde

Kjente seg selv igjen nærmere 30 år etterpå. Lever i beste velgående i Danmark.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): Ett av de ukjente bildene i fotosamlingen til seriemorderen Rodney Alcala viser to jenter på Hovedbanegården i København på begynnelsen av 1970-tallet.
Etter at bildet ble publisert i danske aviser i går, har de to kvinnene kjent igjen seg selv nærmere 30 år etterpå. De tok kontakt med dansk politi.

Politiet bekrefter at jentene på bildet er danske og at de lever i beste velgående.

Vil være anonyme
- De har fortalt oss at de ikke har vært utsatt for overgrep av noe slag. Men utover den bekreftelsen ønsker de ikke å stå fram i offentligheten, sier kommunikasjonssjef Niels Otto Fisker i København-politiet til nyhetsbyrået Ritzau.

66 år gamle Rodney Alcala fra Orange County utenfor Los Angeles er dømt for drap på fire kvinner og en 12 år gammel jente på slutten av 1970-tallet. Han har vært i fengsel siden 1979, og for to uker siden ble han dømt til døden - igjen.

Det er tredje gang retten omgjør fengselsstraff til dødsstraff. De to første gangene har 66-åringens advokater fått stoppet henrettelse.

Gjenkjent på sjekke-tvAlcala ble reality-kjendis i USA i 1978 da han var med i tv-sjekkeprogrammet The Dating Game. Da hadde ikke tv-produsenten fått med seg at mannen hadde sonet 34 måneder i fengsel for kidnapping og seksuelle overgrep mot barn.

Da Alcala ble gjenkjent på tv, fikk politiet tipsene som var nødvendige for å oppklare voldtekts- og drapssaker i California.

Under etterforskningen fant politiet om lagt 2000 bilder av jenter, kvinner og gutter som den fotoivrige drapsmannen hadde tatt.

Fant flere bilderNærmere 100 av seriemorderens privatbilder ble ikke funnet før i vinter i forbindelse med at påtalemyndigheten i California reiste krav om dødsstraff for tredje gang. Bildene ble funnet i Seattle, langt fra Alcalas hjemmeområde lenger sør på den amerikanske vestkysten.

De nye bildene viste at Alcala også hadde møtte kvinner langt borte fra California.

En plakat i bakgrunnen med dansk tekst og «perron 7» viste at to jenter hadde posert for seriemorderen på Hovedbanegården i København. Det var bare denne jernbanestasjonen i Danmark som hadde «perron 7». Skiltet ble fjernet midt på 1970-tallet.

11 av hundre har meldt segPolitiet frykter at seriemorderen har flere liv på samvittigheten enn de fem drapene han er dømt før, og derfor har de gått ut med det siste bildefunnet.

Før de to danske kvinnene meldte seg i beste velgående i går, er det ni av de hundre kvinnene som har tatt kontakt med politiet, skriver lokalavisa The Huntington Beach Post i Orange County.

 DØDSDOM - IGJEN:  Rodney Alcala (66) i retten i Orange County i California 9. mars i år. Da ble han dømt til døden for tredje gang. Dommen er anket. FOTO: AP/SCANPIX.
DØDSDOM - IGJEN: Rodney Alcala (66) i retten i Orange County i California 9. mars i år. Da ble han dømt til døden for tredje gang. Dommen er anket. FOTO: AP/SCANPIX. Vis mer