Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Vi er jo kjempesnille!

Seks milliarder. Det må Bondevik II-regjeringen bla opp for å få budsjettenighet med Carl I. Hagen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Og med bindende, skriftlige avtaler i 24 punkter skal landet styres i Frp-retning i de neste fire årene.

- Bindende avtale om kontantstøtten viste seg å være meget nyttig for å hindre at regjeringspartiene gikk til andre for å gjøre noe annet, minner Hagen megetsigende om.

Etter at forhandlingene mellom regjeringspartienes og Frps finanspolitikere (oppskriftsmessig) skar seg tirsdag, er det nå klart for Hagen-show. I dag svarer regjeringspartienes parlamentariske ledere med Høyres Oddvard Nilsen i spissen på Frps kravliste. Men i løpet av helga må nok statsminister Kjell Magne Bondevik på banen for at Hagen skal bli fornøyd.

Hagen kaller de noe nedjusterte kravene til seks milliarder kroner «særdeles moderate».

- I forhold til vårt alternative budsjett har vi gitt tretti milliarder. Nå krever vi at regjeringspartiene flytter seg seks. Vi er jo kjempesnille! sier Hagen.

Sin vane tro krever Hagen skriftlige, avtaler for å sikre Frp-stempel på regjeringens politikk, og han starter fireårsperioden med 24 såkalte strukturtiltak. Blant kravene er at sykepleiere og hjelpepleiere skal få et lønnsløft slik lærerne har fått.

Hele Norges coronakart