- Vi er klare for alle alternativer

Fengselsdirektør ved Ila, Knut Bjarkeid, sier han fremdeles vil avvente en mulig anke før han kan klargjøre soningsforholdene for Breivik.

AVVENTER: Fengselsdirektør ved Ila fengsel- og forvaringsanstalt, Knut Bjarkeid, velger fremdeles å være avventende i forhold til soningsforholdene for Breivik. Foto: Torbjørn Katborg Grønning / Dagbladet
AVVENTER: Fengselsdirektør ved Ila fengsel- og forvaringsanstalt, Knut Bjarkeid, velger fremdeles å være avventende i forhold til soningsforholdene for Breivik. Foto: Torbjørn Katborg Grønning / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Når Dagbladet i lunsjpausen samtaler med Bjarkeid utenfor Oslo tinghus kommer en forbipasserende og spør om fengselsdirektøren er glad for å slippe å være sykehusdirektør. Han mener det er for tidlig å si noe om soningsforholdene for Anders Behring Breivik.

- Vi har planlagt for alle alternativer. Det vil si at vi har en sykehusdel, vi har forvaringsanstalt og vi har fengsel for en ordinær straffedom på opp til 21 år i fengsel. Hele dommen er ikke opplest i retten. Det kan være noe i domspremissene som blir avgjørende for ankespørsmålet. Foreløpig er Breivik i varetektsfengsel, sier Knut Bjarkeid.

Før forsvarsadvokat Geir Lippestad sier til Dagbladet at det siste Breivik sa før lunsj var at han ikke ville anke dommen.

- Vil ikke anke - Kan det være noe alvorlig i domspremissene om karakterdrap som kan endre hans holdning til ankespørsmålet?

- Han sier han ikke vil anke, men jeg er ikke inne i hodet hans. Jeg kan ikke si noe helt sikkert om det, sier Lippestad.

Det er også anledning for påtalemyndigheten å anke dommen, men også for dem vil domspremissene få stor betydning.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer