Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Vi er klare for alle alternativer

Fengselsdirektør ved Ila, Knut Bjarkeid, sier han fremdeles vil avvente en mulig anke før han kan klargjøre soningsforholdene for Breivik.

AVVENTER: Fengselsdirektør ved Ila fengsel- og forvaringsanstalt, Knut Bjarkeid, velger fremdeles å være avventende i forhold til soningsforholdene for Breivik. Foto: Torbjørn Katborg Grønning / Dagbladet
AVVENTER: Fengselsdirektør ved Ila fengsel- og forvaringsanstalt, Knut Bjarkeid, velger fremdeles å være avventende i forhold til soningsforholdene for Breivik. Foto: Torbjørn Katborg Grønning / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Når Dagbladet i lunsjpausen samtaler med Bjarkeid utenfor Oslo tinghus kommer en forbipasserende og spør om fengselsdirektøren er glad for å slippe å være sykehusdirektør. Han mener det er for tidlig å si noe om soningsforholdene for Anders Behring Breivik.

- Vi har planlagt for alle alternativer. Det vil si at vi har en sykehusdel, vi har forvaringsanstalt og vi har fengsel for en ordinær straffedom på opp til 21 år i fengsel. Hele dommen er ikke opplest i retten. Det kan være noe i domspremissene som blir avgjørende for ankespørsmålet. Foreløpig er Breivik i varetektsfengsel, sier Knut Bjarkeid.

Før forsvarsadvokat Geir Lippestad sier til Dagbladet at det siste Breivik sa før lunsj var at han ikke ville anke dommen.

- Vil ikke anke - Kan det være noe alvorlig i domspremissene om karakterdrap som kan endre hans holdning til ankespørsmålet?

- Han sier han ikke vil anke, men jeg er ikke inne i hodet hans. Jeg kan ikke si noe helt sikkert om det, sier Lippestad.

Det er også anledning for påtalemyndigheten å anke dommen, men også for dem vil domspremissene få stor betydning.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media