Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Vi er klare for krig

BAGDAD (Dagbladet): Klasebombene hagler over Afghanistan, og store deler av Iraks befolkning frykter at landet deres er USAs neste bombemål.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Iraks visepresident Tariq Aziz er en av dem som er redd for at USA vil bombe Irak. I et intervju med The Sunday Telegraph advarer han USA og Storbritannia mot å gjennomføre disse planene.

- Vi vet at Vesten planlegger et angrep på 300 irakiske mål med 1000 missiler, sier Aziz.

Til The Sunday Telegraph forteller han at Irak gjør seg klare for krig mot USA og Storbritannia. Samtidig advarer han: Et slikt angrep vil ødelegge den internasjonale terrorkoalisjonen.

- Vi vet at det bare er et tidsspørsmål før Amerika angriper oss, sier han.

FN advarer USA

USAs viseforsvarsminister Paul Wolfowitz sa nylig at han venter at både Storbritannia og USA vil bli angrepet av kjemiske og biologiske våpen. Han antyder at Irak kan ha vært involvert i anthrax-brevene, og har gått inn for angrep på Irak som et av landene som bistår terrorister.

Saddam Husseins regime er et av de aller vanskeligste problemene for George W. Bush. Angriper de Irak, vil den arabiske verden trekke seg fra den skjøre alliansen mot terror.

Enkelte representanter for myndighetene i USA og stemmer i den amerikanske opinionen har foreslått at den USA-ledete kampen mot internasjonal terrorisme må utvides, og de mener at Saddam Husseins regime var involvert i planleggingen av terroranslagene.

- Ingen bevis

FNs generalsekretær Kofi Annan mener USA gjør en stor feil hvis de angriper Irak i kampen mot terror. Han viser til at det ikke finnes bevis for at Bagdad var involvert i terrorangrepene i USA, og understreker at et angrep på Irak vil øke spenningen i regionen.

- Men jeg tror den amerikanske regjeringen er svært klar over dette, sier Annan til den franske avisa Le Figaro.

KLAR: - Vi vet det bare er et tidsspørsmål før USA angriper oss, sier Iraks visepresident Tariq Aziz.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!