- Vi er klare til kamp

Bent Høie presenterer nye tiltak klokka 21.00.

STRENGE TILTAK: For å stanse utbruddet av den engelske virusmutasjonen i Nordre Follo, har regjeringen besluttet at det fra lørdag 23. januar kl. 12.00 skal innføres svært strenge tiltak i totalt ti østlandskommuner. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Se mer
påvist smittet 69 100 +390
mutantsmittet892
døde 620 +12
påvist smittet 112 000 000+387.9K
døde 2 490 000 +11.3K
Se mer

- Vi er fit for fight for å bekjempe dette, sier helseminister Bent Høie på NRK Dagsrevyen søndag kveld.

Søndag blir det presentert nye tiltak i kampen mot det muterte coronaviruset, som det ikke er kontroll på i Nordre Follo kommune. Kommunene rundt har allerede stengt ned, men flere kommuner etterlyser tiltak for å prøve å stoppe at smitten tas ut av kommunene.

- Jeg forstår at kommunene er bekymret. Derfor kommer vi med tiltak, sier Bent Høie på Dagsrevyen.

Som kjent kommer disse tiltakene klokka 21.00 søndag kveld.

- Jeg er trygg på at folk følger tiltakene vi har innført. Vi må mobilisere selv om mange er lei av coronaen. Men vi er «fit for fight» for å bekjempe dette, sier Høie.

Vinmonopol-stenging vurdert på nytt

Regjeringen har fått nye råd fra Helsedirektoratet om det er tilrådelig å holde Vinmonopolet stengt. Ordførere i Oslo-området har bedt regjeringen om å snu.

Høie sier han forstår problemene.

- Absolutt. Helsedirektoratet har gjort en ny faglig vurdering av det basert på erfaringene fra lørdag, sier Høie til NRK.

Ordfører Lisbeth Hammer Krog (H) i Bærum, og Hans Kristian Solberg (Sp) i Enebakk har bedt om at Vinmonopolet åpnes igjen, melder NRK. Også Lørenskog-ordfører Ragnhild Bergheim (Ap) er bekymret for polkøene man så lørdag.

Nye tiltak i kveld

Risikonivå fire og nødvendige tiltak for å redusere mobilitet med tanke på for eksempel handleturer over kommunegrensene, er Helsedirektoratets anbefalinger for kommunene som i kveld skal få nye tiltak.

Lørdag stengte ti kommuner i hovedstadsregionen ned med de strengeste tiltakene siden 12. mars i fjor.

I denne regionen ligger tiltakene nå på risikonivå 5, og enkelte av tiltakene er mer inngripende enn under forrige lockdown, som stengte butikker og vinmonopol.

Status vaksinasjon Full oversikt

298 742 (5.6%)i Norge har fått dose nr 1
104 343 (1.94%)i Norge er fullvaksinert
Kilde: FHI (FHI oppdaterer tallene sine ca kl 13 hverdager, og viser da gårsdagens tall).

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer