- Vi er langt mer enn et parti for kjernefamilien

Knut Arild Hareide og kona Lisa Maria Hareide ble nylig «den ideelle kjernefamilien». Men homofile, alenepappaer, skilte og karrierekvinner skal og ha plass i Kristelig Folkeparti.

HOMOFILE OG ALENEPAPPA: KrF-erne Gaute Brækken, Live Husan, Hanne Marie Pedersen-Eriksen, Christoffer Sahl og John Anders Røse vil bli kvitt myten om at partiet deres er et konservativt og ikke-inkluderende parti. Foto: Ned Alley / Scanpix
HOMOFILE OG ALENEPAPPA: KrF-erne Gaute Brækken, Live Husan, Hanne Marie Pedersen-Eriksen, Christoffer Sahl og John Anders Røse vil bli kvitt myten om at partiet deres er et konservativt og ikke-inkluderende parti. Foto: Ned Alley / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TRONDHEIM (Dagbladet): Seint fredag kveld holder delegat nummer 62, Gaute Brækken (34), og et klart mindretall i landsmøtesalen til KrF opp stemmekortet sitt i lufta. Mindretallet ønsket å fjerne følgende setning fra partiets ideologikapittel: «Ekteskapet som en ordning mellom mann og kvinne har dype røtter i tro og tradisjon, og familien er det mest grunnleggende fellesskapet i samfunnet».

Men Brækken fikk det ikke som han ville. I denne omgang.

- Når man er med i et parti, kan man ikke være enig med alt. Når det gjelder KrF, så er det dette jeg er mest uenig i, for dette handler jo ikke om sak, det er jo mitt liv, sier Brækken.

- Kom ut av skapet Han meldte seg inn i KrF da han var 18 år. Først for fire år siden, fortalte han om sin homofile legning, etter at en rekke personer innad i partiet oppfordret ham å gjøre nettopp det.

- Da var jeg 30 år, allerede gift og trygg nok på meg sjøl. Nå begynner vi jo å bli ganske mange lesbiske og homofile i KrF, og det er en grunn til det: Du kan komme som du er og du blir tatt godt i mot, sier Brækken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer