Corona i Danmark

- Vi er lei

På vei mot gjenåpning i Danmark.

MOT GJENÅPNING: Statsminister Mette Frederiksen og Danmark letter på tiltak. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
MOT GJENÅPNING: Statsminister Mette Frederiksen og Danmark letter på tiltak. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Danskene har onsdag bestemt at de skal i gang med en gjenåpning av landet. Dette går imot ekspertenes råd, og får opposisjonen til å se rødt.

- Vi har enighet med et flertall i Folketinget om en gjenåpning. Dette betyr at vi kan åpne store deler av detaljhandelen, og utendørs kultur- og idrettsliv, sier justisminister Nick Hækkerup under en pressekonferanse onsdag.

Statsminister Mette Frederiksen orienterer fra klokka 17.30. Vi følger pressekonferansen.

- Vi er godt lei corona, og vi er godt lei lockdown. Jeg får spørsmål om hvorfor vi ikke åpner mer. Likevel er noen bekymret for at vi skal åpne gradvis. Folk er bekymret for om smitten igjen vil øke. Vi står et sted midt i mellom, sier Frederiksen.

Frederiksen sier Danmark er i gang med å finne en hårfin balanse mellom å holde smitten nede og å åpne samfunnet gradvis.

- Dette må ikke skje for fort, men heller ikke for langsomt. Vi har prøvd å finne denne balansen i ett år. Men det tror jeg vi klarer fram til sommeren, sier hun.

På mandag åpner detaljhandel igjen, det samme gjør utendørs kultur- og idrettsaktiviteter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer