Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Vi er lettet

STAVANGER (Dagbladet): Politiet gikk på et sviende nederlag i Ryfylke forhørserett i går, som ikke ser noen grunn til å varetektsfengsle Tinas kjæreste. - Vi er lettet, sier Tinas mor, Torunn Austdal Rasmussen, og hennes mann Morten Rasmussen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sviende nederlag

Tinas mor sier: - Tinas kjæreste var ikke sjalu. Han kunne aldri, aldri ha tatt livet av min kjære datter, gjemt henne i en sekk og dumpet henne i en kum. Aldri !

Hun vil gjerne møte den drapssiktede 23-åringen, gi ham en klem og si at hun er glad i ham. Men politiet gir henne ikke lov.

Tinas familie har hardnakket avvist politiets teori om at hun ble drept av sin kjæreste: - Politiet trodde vi skulle ble lettet da de endelig kunne sikte en person for drapet. Men den fikk de ikke, sier mor Torunn og hennes nye mann, Morten Rasmussen.

Nå er to familier tungt berørt av drapet. I går snakket Torunn med siktedes foreldre, de har det like fælt som henne.

Beholder håpet

- Ikke før han møter meg ansikt til ansikt, ser meg i øynene og sier: «Torunn, jeg drepte Tina», kan jeg tro han har gjort noe så fryktelig. En tilståelse for politiet er ikke nok, mange kan bli presset til å tilstå noe de ikke har gjort.

Hun liker å høre at den drapssiktede så sterk og bestemt ut da han gikk til fengslingsmøtet.

- Men ingen kjenner smerten som den som har det vondt, sier hun. Hun frykter at han vil bryte sammen og tilstå en ugjerning han ikke har begått.

Drar på cupfinalen

I går hadde Torunn Austdal Rasmussen en av sine verste dager siden Tina forsvant 24. september i fjor.

- Jeg vet ikke hvor mange mil jeg har gått og grublet. Det er fryktelig å tenke på at nå kan det gå en drapsmann rundt og glede seg over andres tragedie, sier hun.

Hun og ektemann Morten følger råd om å benytte helga som de hadde planlagt, og reiser de til cupfinalen.

Politiet har lenge finpusset siktelsen. 23-åringen mangler alibi for noen nattetimer. Tina og kjæresten hadde vært på et vorspiel denne høstkvelden. Tina vekslet noen ord med en ekskjæreste. Seinere skal hun ha hvisket noen i ord i øret til en annen gutt. Kjæresten kunne ha oppfattet det som om hun kysset ham.

De to hadde småkranglet da de skilte lag. En klassisk innledning til et sjalusidrap, vil noen hevde. Politiet mener han må ha ventet på Tina, og tror han drepte henne under bruhodet ikke langt fra hennes hjem.

- Jeg har kjent denne mannen i fire- fem år. Dette er ikke Tinas kjæreste. Han kan knapt ta livet av ei flue, sier mor Torunn.

Gatedomstol

- Men politiet er sikre på at de har rett mann?

- Gatedomstolen har alt dømt ham. Nå får vi sikkert kommentarer om at «dette måtte dere da ha skjønt, de fleste drap begås av personer som står offeret nært».

- Men jeg er ikke som en Bondevik som kan snu rundt på hælen. Jeg har tatt Tinas kjæreste til mitt hjerte fra første dag. Nå er jeg tilbake til dagene da jeg kjørte rundt og lette etter min datter, sier hun.

- Politiet påviser sprik i drapssiktedes forklaringer?

- Jeg husker heller ikke eksakt hva jeg gjorde en eller annen dag i fjor. De siste månedene har jeg lest alt om tidligere rettssaker. Det er begått feil etter feil. Tro meg, ikke ett eneste sekund har jeg tenkt på ham som drapsmann, sier Tinas mor.

Hun reagerer også på at politiet ikke forteller familien hvilke andre opplysninger de bygger siktelsen på: - Tidligere har vi fått informasjon politiet har bedt oss holde tett om. Det kunne de ha gjort denne gangen også, vi er tross alt personene som står nærmest ofrene, sier Tinas mor.

Hele Norges coronakart