- Vi er livredde

Aslak Myrvang (44) reddet lørdag en niåring opp av isvannet etter snøras. I går dundret et nytt ras over riksveien der Myrvangs egen sønn skulle kjørt i buss.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Det er med livet som innsats vi beveger oss på veiene, sier firebarnsfaren til NTB dagen etter heltedåden. Søndag ettermiddag var det ennå uklart om noen mistet livet i det siste raset.

To personer mistet livet i raset som gikk i samme området lørdag.

Fin form

Myrvang hoster litt, men er ellers i fin form etter dramaet. Sønnen Sondre (16) har vært i Voss sammen med venner og skulle hjem søndag. Men veien er stengt av snømassene. Dermed må faren hente ham i båt.

- Vi føler oss innestengt, og det er klart vi er redde, sier Myrvang som reagerte lynsnart og resolutt da raset gikk lørdag. En ni år gammel gutt som var passasjer i bussen som ble tatt av raset, lå i vannet og klamret seg til et stykke tre da Myrvang kom til stedet.

Han kastet seg uti og svømte om lag 40 meter i det sju grader kalde vannet og hentet gutten inn til sikkerhet. Men avviser at han er en helt:

- Alle voksne som kan svømme og som er i passe form ville gjort det samme som meg, sier Myrvang.

Hverken rasstedet lørdag eller søndag er kjent som rasutsatt. Nettopp det gjør rasene med sine enorme krefter ekstra skremmende. Ingen steder langs veien oppleves som trygge etter dette, mener helten.

Alltid usikkert

Myrvang har bodd i Eidfjord siden 1974. Det voldsomme raset søndag var synlig fra kjøkkenvinduet.

- Jeg så bussen komme kjørende mot raset. Så stoppet bussen helt opp. Deretter kom en stor sky av snø og en kraftig vind nedover fjellsida som feide bussen på sjøen, forteller Myrvang som umiddelbart dro til rasområdet.

Han sier Vegvesenet bruker millioner på å rassikre veier og at han ikke vil kritisere noen for manglende sikkerhet.

Han mener at han og andre rett og slett må leve med risikoen naturen gir.

- Det lar seg ikke gjøre å sikre 100 prosent. Vi kan jo ikke legge alle veiene på Vestlandet i tunnel, sier Aslak Myrvang.

(NTB)

LIVSFARLIG: I dag ble det heldigvis ikke bruk for bårene i Eidfjord. Men med uflaks hadde liv gått tapt også i dag.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer