- Vi er lykkelige!

Prinsesse Märtha Louise og forfatter Ari Behn unnfanget både boka «Fra hjerte til hjerte» og barn i månedsskiftet juli/august. - Vi er lykkelige, sier paret til sin familie.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Prinsesse Märtha Louise venter barn», het det i pressemeldingen som ble lagt ut på kongehusets hjemmeside nøyaktig klokka 16.00 i går ettermiddag.

I hele går kveld holdt paret seg etter alt å dømme innendørs i leiligheten i Professor Dahlsgate i Oslo. I kveld holder kongen og dronningen middag for Stortinget på Slottet, og da vil Märtha Louise og Ari Behn være til stede.

Prinsessen og Ari Behn har holdt hemmeligheten for seg selv i en god stund. Først i slutten av forrige uke ble de nærmeste vennene og familien informert. Familien understreker overfor Dagbladet at de blivende foreldre er lykkelige og glade. Sistemann som fikk den offisielle gladnyheten, var faren til Ari, Olav Bjørshol.

- Paret sa at de er lykkelige, sier Bjørshol til Dagbladet.

På farten

Prinsesse Märtha Louise ble gravid i månedsskiftet juli/august. Paret var akkurat kommet hjem fra bryllupsreise og i ferd med å avslutte boka «Fra hjerte til hjerte», som kom ut for noen uker siden.

Märtha Louise og Ari Behn var på farten så å si sammenhengende fra dagen de giftet seg og fram til da både baby og bok ble unnfanget.

Paret kom hjem i slutten av juni etter fem ukers bryllupsreise. Deretter var de i grev Flemming av Rosenborgs begravelse i København, før paret fra 5. til 11. juli var i New York sammen med Märthas forlover Marianne Ulrichsen og hennes ektemann Didrik Vigsnæs.

  • 14. juli feiret kronprinsesse Victoria 25-årsdag på Vland i Sverige. Ei uke seinere var de nygifte på plass på Mallorca sammen med pappa og svigerfar kong Harald. Også her var reisefølget ekteparet Ulrichsen/Vigsnæs. Mens kongen og hans menn om bord i seilbåten «Fram XV» forberedte seg til flere seilaser, koste de fire turistene seg i sola om dagen og turer ute på byen om kvelden.
  • 30. juli besøkte prinsessen en leir for funksjonshemmede, Rotary HandiCamp i Hurdalen, og 6. august skal paret ha hatt et privat møte med en healer på Spidsbergseter på Lillehammer. 18. august var de på sprangridning i Holmenkollen.

Dramatisk fall

I begynnelsen av september kunne det imidlertid gått galt. Prinsessen ble norgesmester i sprangridning, med kongeparet og sin kjære Ari som entusiastiske tilskuere. Men før gledesscenene var det svært dramatisk, da prinsessen falt stygt av hesteryggen i sin annen finaleomgang i Larvik. Ari Behn og resten av publikum holdt pusten da Märtha Louise stupte over hesten og falt ned på den andre siden av hinderet. En bekymret Ari fryktet at kona var skadd. Märtha ble sittende forferdelig lei seg på bakken, men steg tappert opp i salen igjen.

Ekvipasjen hoppet over nok et hinder før hun valgte å bryte, red ut av arenaen og ble hjulpet ned fra hesten av Ari.

Han tok rundt Märtha og strøk henne trøstende over magen.

  • 28. september var det full feiring av Aris 30-årsdag sammen med gode venner på Bloksbjerg. Märtha var utkledd som heks.

Møttes for to år siden

Prinsesse Märtha Louise og Ari Behn møtte hverandre høsten for to år siden. Det var Ari Behns mor, Marianne Solberg Behn, som introduserte sønnen for prinsessen. Mamma Behn møtte prinsessen på et kurs i rosenterapi.

8. mars 2001 avslørte Dagbladet at prinsessen og forfatteren var blitt et par. Allerede høsten 2000 sa prinsessen til det spanske ukebladet Hola at hun ønsket å gifte seg og få barn.

Og hun fulgte opp under et offisielt besøk i Bolivia og Peru i april 2001.

- Jeg er kjempeglad i barn og gleder meg til å bli mor. Jeg ønsker meg flere barn, fortalte hun pressen.

I mai i år giftet paret seg i Trondheim. I et NRK-intervju i forbindelse med bryllupet sa prinsessen at hun håper at de får oppleve å bli foreldre selv.

- Ikke alle kan få barn. Det er opp til høyere makter om vi kan få det, men hvis vi kan få det, så håper jeg at vi kan få et par barn. Vi får se hva Vår Herre gir oss, sa Märtha Louise.

Send inn dine gratulasjoner.

FALT AV HESTEN: Ari Behn trøstet kona etter at hun falt av hesten under NM i sprangridning i Larvik. Märtha Louise var en måned på vei da det gikk galt under ridestevnet. Ari Behn tok rundt Märtha og strøk henne trøstende over magen.