- Vi er mange som gråter med dere

Jens Stoltenberg deltok i begravelsen til Mona Abdinur (18) som ble drept på Utøya.

DELTOK: Statsminister Jens Stoltenberg var tilstede under begravelsen til Utøya-offeret Mona Abdinur (18). Foto: Benjamin A. Ward/Dagbladet
DELTOK: Statsminister Jens Stoltenberg var tilstede under begravelsen til Utøya-offeret Mona Abdinur (18). Foto: Benjamin A. Ward/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Oslo (Dagbladet): Norsk-somaliske Mona Abdinur (18) ble stedt til hvile ved Høybråten kirke i Oslo i ettermiddag. Flere hundre mennesker hadde kommet for å ta et siste farvel med offeret etter massakren på Utøya 22. juli.

Jens Stoltenberg var tilstede ved det muslimske gravfeltet, og det var en preget statsminister som talte til familien og alle de berørte under begravelsen til unge Mona Abdinur.

- Mona kom til Utøya for å leve ut sine drømmer. Sammen med AUF-ere fra hele landet skapte hun Utøya-magien. Vennskap. Politikk. Sang rundt leirbålet. Latter og glede. Nå er hun borte. Hun ble bare 18 år. Det er ikke til å begripe, sa Jens Stoltenberg under talen.

Han rettet seg senere mot Hodan, moren til Mona, som opplevde å miste det kjæreste hun hadde den grusomme dagen i juli.

- Kjære Hodan. Du har mistet det umistelige. En kjær datter. Ditt dyrebare barn. Du er mor. Jeg er far. Innerst i hjertet kjenner jeg din smerte og ditt savn, sa Stoltenberg.

Statsministeren var selv med på å gi familien og venner en hjelpende hånd ved å senke kisten til jorden, før han også tok del i jordpåkastelse etter muslimsk tradisjon.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer