«Vi er mennesker selv om vi har en tøff jobb»

Tillitsvalgt for ambulansepersonellet i Oslo, Terje Gulliksen, føler seg trygg på at Ali Haji Mohamed Farah (37) ikke er blitt utsatt for rasisme.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

– Jeg håper de to ambulansearbeiderne kommer tilbake i ambulansetjenesten etter at saken er over, sier divisjonstillitsvalgt for ambulansepersonellet i Oslo og Akershus, Terje Gulliksen til Dagbladet.

Ambulansearbeiderne som forlot Ali Farah (37) med hjerneblødning i Sofienbergparken i Oslo mandag kveld, har hatt ei tøff uke.

De har mottatt trusler via sms og oppringninger fra folk som har funnet ut hvor de bor, og får nå tilbud om hjelp fra en krisehåndteringsgruppe. Også de andre ansatte i ambulansetjenesten har blitt utsatt for ubehagelige opplevelser.

– Vi bærer preg av hendelsen alle sammen, det er en spesiell stemning. Noen viser finger til oss, og noen slenger med leppa og kommer med ukvemsord. Det er ikke hyggelig, men vi har vært ute en vinternatt før, og takler dette profesjonelt, sier Gulliksen.

– Men vi er mennesker selv om vi har en tøff jobb

Gir full støtte

– De to ambulansearbeiderne får nå fritid hjemme sammen med kone og barn, og de har også kollegaer å prate med. De blir ivaretatt, og kan velge hvor mye de vil være på jobb. De har ikke pasientrelaterte arbeidsoppgaver, men blir ikke ekskludert. Vi støtter dem hele veien, og har mer å bidra med om de ønsker det, sier Gulliksen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer